avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sot cu devieri psihice
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sot cu devieri psihice

Buna ziua,sotul meu a venit intr-o sear si a vrut sa plece cu copilul pur si simplu,pe ger,ploaie si m-a jignir urata de tot pe mine si pe mama care il crestem de 3 ani si mai bine singure,fara el si nu lasa nici bani.Nu cumva este rapire de minor si cum se pedepseste.Este un om cu probleme psihice daca a dorit sa faca acest lucru si nu vrea o familie,noi l-am tratat mereu cu respect,a mancat la noi,ne-am purtat frumos,el cum vine ne jigneste si copilul incepe sa planga si are tarume ca se sperie.In acest caz eu nu il mai primesc,nu plateste nimic,a vrut sa rapeasca minrul.Eu nu am servici,mama ma ajuta desi trebuia el,dar sa fuga si cu copilul e deja act de nebuie.Ce sa fac?incerc mereu sa-l impac,sa-l conving ca nu-i va fi bine copilului cu divorturi dar el crede exact opusul si nu doreste macar relatii respectoase.Daca ar vrea sa-si vada copilul ar trebui sa se poarte frumos ca nu e nici divortat,mereu doar zice,nu plateste pensie,eu sunt bolnava si facand zilnic aceste lucruri vrea sa ma duca la nebunie sa plece cu copilul.Nu mai stiu ce sa fac>teste psihiatrice la astfel de barbati care inainte de a fce un copil nu se fac?era sa ma omoare,acum a vrut sa ompoare si copilul furandu-l?eu il pot decadea din drepturi ca daca nu il dadea afara mama ,imi fura copilul.Deci ii prejudicia sanatatea.Dvs ce parere aveti ca eu nu mai pot?tentatica de rapire minor cum se pedepseste?La inchisoare sau la spitalul 9 nu langa copilul meu de data asta ca tatii nu fac asa ceva.Am avut si eu tata.
Cel mai recent răspuns: madalina4u , utilizator 19:13, 25 Ianuarie 2013
doamna cristiana, sotul intra in casa pentru ca ii permiteti. are aceleasi drepturi ca si dvs pentru a vizita copii, mai ales ca nu exista nici o hotarare judecatoreasca. dvs puteti sa nu ii mai deschideti usa pentru ca nu aveti nici o obligatie sa o faceti.
daca nu aveti bani sa va angajati un avocat, exista si posibilitatea sa inaintati actiunea in instanta chiar dvs, numai ca trebuie sa va informati despre cum trebuie facuta aceasta actiune. un avocat nu costa asa de mult daca sunteti in provincie, mai ales ca puteti plati in rate- la fiecare infatisare, in functie de cum va intelegeti cu avocatul.
adunati-va sufleteste, interesati-va in orasul dvs de gradinite si duceti copii la gradinita si apoi angajati-va undeva, ce o fi. o gradinita nu e chiar asa de scumpa.
daca vreti custodia copiilor, va trebui sa dovediti instantei ca aveti cu ce sa intretineti copii si mai ales ca tineti la educatia lor. tinandu-i acasa si prezentandu-va asa agitata si nelinistita la instanta nu o sa va ajute cu nimic.
un loc de munca, indiferent ce loc de munca, o sa va ajute si va mai linistiti un pic si sa vedeti lucrurile cu alti ochi.

doamna el va trateaza asa pentru ca ii permiteti! nu ii mai permiteti si nu o sa va mai trataze asa.
daca simtit ca nu puteti sa va angajati pt ca aveti un copil in grija, dati-i lui copilul in grija si dvs nu va mai faceti griji pentru copil- nici pentru mancare, nici pentru cine sta cu el nimic. si dupa un timp, cand aveti loc de munca si stabilitate financiara si psihica si ii puteti asigura copilului tot ce ii trebuie inclusiv un loc la gradinita, puteti baga actiune in instanta din nou si sa cereti custodia.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
meme1234, utilizator
am mai spus ca sa raspund la tot,nu sunt de acord cu divortul pentru copil,nu eu il vreau,nu rezolva o familie destramata nimic.Dvs ca avocat aveti conceptia asata.apoi ca nu am bani si ca tot ameninta el cu divortul.Deci eu bolnava totusi hai la munca si sotul nu,sa nu dea bani,desi vrea copilul,sa-l fure vrea..cand vrei si dai,te porti macar respectuos.aveti ceva impotriva daca nu vreau divort?el vrea,sa-l bage el.pensie alimentara?1 mil jumate sa cresc un copil asta fara fiind luata in calcul.am vazut ca nu mai mie mi-ati gasit vina.lasatii pe grasii astia cu banet sa traisaca bine,sa ne manance sanatatea(apropo,pentru o operatie de extractie poilp uterin si un ade sinusuri nu cred ca se da pensie medicala,nu se da la altii cu boli grave) dar din pricipiu,pe mine m-a luat smurdul cu hemoragie,am pierdut 1 kil de sange dupa opertia la nas,dvs spuneti ca sotul nu are nicio datorie macar morala si ca a fost doar vina mea ca el strange bani si ca e violent,ca manipuleaza copilul sentimental iar pe mine ma trateaza ca pe un rahat si pe mama,sa iidam lui credit,el e cuminte eu sunt rea ca nu merg la munca desi am grija de un copil si daca ar fi cu pensia de 1 mil nici la gradinita nu as avea sa-l dau,dar tot sotul are dreptate.De ce nu faceti dvslegi sa dea sotii sumecatsa poti creste copii,ei lucreaza la negru si li se trece minim pe cartea de munca si-ai fac masini si tot vina mea o fi si ca nu recunoaste,desi e facuta in casatorie,ca a trait pe pensia mamei cat a putut,e vina mea ca nu gasesc loc de munca desi caut zilnic.e numai vina mea.daca il aparati asa si ii aparati pe barbati de ce nu il luati dvs sa vedeti ce bun e si ce va va face ca are ceva la cap?se intelege deci ca imi plang de mila si nu fac nimic.sa nu ajunga nimeni nedreptatit ca mine.vedeti oameni buni cum ajuta legea femeile?daca credeti ca legea va va ajuta cu ceva veti cersi cu copilul pe strada.si barbatii stau in caldura,bine hraniti,nu au datorii de soti,de tati,doar sa ia...ESTE ROMANIA si legile ei.Nu va casatoriti si nu faceti copii sa nu fiti jignite ca mine.e mai bine...
totul are o solutie.
meme1234, utilizator
Draga Doamna..[editat]..Daca omul nu mai vrea ..nu mai vrea..credeti ca nu se poate divorta si fara acordul dumneavoastra?..se poate..Si eu am divortat anul trecut..nu am servici..stau cu parinti..si am un baietel de 4 ani pe care mi-l cresc singura..fara pensie alimentara..fara nici un sprijin din partea fostului sot..DAR asta nu ma impiedica sa merg mai departe.Credeti ca daca nu divortati e mai bine pt copil?..cred ca mai rau il terorizati si il bulversati cu situatia asta.Daca va iubiti copilul incercati sa ii creati un mediu cat mai linistit si prielnic nu cu haos..Omul nu si-a rapit copilul pt ca inca nu sunteti divortati si are si el dreptul ca si dumneavoastra..DUPA CATE VAD EU AICI AVETI O PROBLEMA CU BANI, ca nu va da bani ..dar sa stiti ca un copil nu se creste numai cu BANI..mai trebuie si liniste..iubire..sa meraga la gradinita, in colectivitate..se sa dezvolte..etc.
Incercati mai intai sa va puneti ordine in viata privata..sa va clarificati situatia cu sotul..sa gasiti un loc de munca chiar si part time..si dupa mai vb de rapire..Si inca ceva..noi nu suntem in "strainatate", ca "soti sa aibe grija de noi"..mai avem mult pana sa ajungem acolo.Asa ca, coborati cu picioarele pe pamant..treziti-va la realitate si faceti ceva pentru copil si dumneavoastra..Ceea ce v-am scris e ca un sfat..o luati cum vreti
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire pensie alimentara stabilita fix de sot la divort ContSters373704 ContSters373704 Buna ziua, am divortat in 2014 dec si fostul sot mi-a acordat nu mie ci copilului sau o pensie de 6 mil desi inainte dadea 7 si mai ajuta si cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu probleme daniella28 daniella28 buna ziua,vreau sa stiu,de 2 ani sunt in divort,am cerut multe lucruri,nu am apucat sa scot o vorba in 2 ani,tot ce am cerut nu mi s-a acordat.sotul un escroc ... (vezi toată discuția)
Intrebare- contributie intretinere familie daniella28 daniella28 buna ziua,as vrea sa stiu,nu se poate face nimic contra unui sot care nu vrea sa dea banii in casa ci ii ascunde?am copil si nu da leafa in casa,nu stiu cat ... (vezi toată discuția)