avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere disciplinar CIM cu nereguli
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere disciplinar CIM cu nereguli

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu ceva sfaturi in urmatoarea problema.
Un administrator cu domiciliul in Galati, are 2 firme:una in Galati si una in Sibiu (peste 400 km intre orase).
Am fost angajat la firma lui din Sibiu, eu am dintotdeauna domiciliul in Galati.
La interviuri s-a negociat VERBAL o suma cu administratorul de mai sus si locul de munca in Galati (la sediul celeilate firme a lui).
In contractual de munca, la LOCUL DE MUNCA, apare DOAR denumirea firmei, SC XYW SRL.(si nimic altceva).
De la o vreme, in Galati, unde mi-am desfasurat activitatea in ultimele luni, administratorul firmelor si sotia lui, mi-au cerut in continuu sa-mi dau demisia.
Nu le-am gresit cu nimic si le-am cerut sa ma trimita inapoi in somaj, daca nu mai au nevoie de mine.
Amenintari zilnice, “sicanari” in birou si s-a ajuns pana la a fi tinut pe ger in fata portii inchise de pe propritatea dumnealui (sediul firmei lui din Galati, unde mi-am desfasurat si eu activitatea ca angajat pentru firma lui din Sibiu).
Ultimele zile, am intrebat la ITM GALATI, situatia CIM al meu la firma din Sibiu si mi s-a spus ca e desfacut disciplinar, conf art 61 lit a.”Nu ati primit acasa nimic de la ei?”zice doamna de la ghiseu.Eu: NU….
As vrea sa gasesc dreptatea in cazul asta, in justitie, mai mult ca sigur.cum ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 25 Ianuarie 2013
Adica, veti solicita instantei de judecata mai multe aspecte ....

Asa cum v-am explicat anterior, potrivit H.G.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, cu completarile ulterioare, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, astfel cum rezulta din dosarul personal,in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

asa au procedat si ceilalti dinaintea mea (ca ei schimba personalul mai des ca o bluza, la ambele firme).....daca ma duc in Galati sa depun o solicitare scrisa, nu imi dau drumul pe proprietatea lor....daca trimit o scrisoare cu confirmare la Sibiu (la Galati, nu am de ce.....se desfasoara activitatea aici, cae domiciliul administratorului dar nu apare in acte nicaieri), "nazdravanul" ce se ocupa de treburile firmei prin SB are cunostinte la posta si le triaza scrisorile.....m-am interesat de toate acestea de la fostii angajatii (supusi la aceeasi reteta), spre ghinionul meu, dupa ce am acumulat ceva luni de munca pentru acesti oameni.....cum sa procedez?
Problema cu fostii angajati nu prea tine in fata instantei de judecata .. puteti trimite solicitarea prin posta cu confirmare de primire, dupa trecerea unei perioade de 15 zile de la data primirii scrisorii, daca nu vi se elibereaza acele documente sesizati ITM-ul, atasand la sesizare copia solicitarii trimise.
ok....urmam pasii astia....o sa vina scrisoare dinspre Sibiu inapoi.....eu tot nu am documentele......si expira pe 9 feb cele 30 de zile....stiu doar verbal ca e desfacut disciplinar cim.....ce ar trebui sa scriu in contestatie?unde pot gasi vreun model?pot cere actele?ei mai fac intampinare daca eu nu stiu ce contest......
Am fost destul de clar in mesajele anterioare .. v-am explicat ca termenul de 30 de zile curge de la data de cand primiti decizia de concediere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - cm incheiat indisciplinar abrudeana abrudeana am lucrat 2 ani la o firma de constructii. pe data de 26 ianuarie mi-am depus demisia pentru ca m-am saturat de bataia de joc a celui care se numeste "patron" ... (vezi toată discuția)
Abatere disciplinara anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul unei persoane caruia i se va desface cim conf art 61 a C.muncii , etapele sunt : -referat -decizie numire ... (vezi toată discuția)
Incetare cm dupa concediu fara plata loredanaelena loredanaelena buna ziua am doi salariatii care au solicitat concediu fara plata de 3 si resp 6 luni incepand cu aug 2009.ei nu s-au intors la munca dupa efectuarea acestor ... (vezi toată discuția)