avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termen prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

termen prescriptie

Buna seara!

EXISTA un termen pt prescriere cheltuielile de judecata reprezentand onorariu avocat ? sau se executa la nesfarsit ?
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 11:20, 27 Ianuarie 2013
Manole Dumitru a scris:

Revin asupra raspunsului, dat de subsemnatul; Decizia care am aratat-o este o greseala amea Imi cer scuze; Am sa va descriu Decizia Nr.1653/24.02.2011 a ICCJ, care prevede printre altele; "Rezulta ca, desi puterea lucrului judecat si executorialitatea sunt atribute diferite ale hotararii judecatoresti, ele sunt in interdependenta si se influenteaza.
A considera, insa, ca subzista putere de lucru judecat a unei hatarari irevocabile anterioare, cu consecinta paralizarii actiunii introdusa de persoana carei i s-a recunoscut dreptul pretins, in conditiile in care aceasta hotarare este lipsita de executorialitate, prin efectul prescriptiei dreptului de a cere executarea silita, dar in ipoteza in care dreptul material la actiune s-a prescris, ar echivala, in opinia instantei de recurs, cu lasarea fara substanta a dreptului de acces la un tribunal, GARANTAT DE ARTICOLUL 6 DIN CONVENTIE.
Astfe, pentru ipoteza in care dreptul material la actiune este IMPRESCRIPTIBIL sau mai lung decat termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita, trebuie sa i se recunoasca partii tnteresate de a introduce o noua actiune, in valorificarea aceluias drept, in vederea constituirii unui nou titlu, fara a i se opune exceptia autoritatii de lucru judecat decurgand din hotararea pronuntata anterior. ". Sper ca am putut face tot ce este omeneste ca sa dau un raspuns cat mai profesional.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta ContSters58959 ContSters58959 dupa cat timp se prescrie sulta ,am de plata o sulta din 1990 ,mai sunt obligat sa o achit daca pina in prezent nu a solicitat-o . multumesc (vezi toată discuția)
O noua actiune pentru valorificarea aceluiasi drept ? gigelas gigelas Buna seara, -In 1996,Tribunalul a pronuntat o decizie prin care a dispus punerea in posesie asupra unei suprafete de 2000 mp padure,reclamantului. - ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta katrin katrin Am o sulta de platit in baza unei hotarari de partaj succesoral din 1998. Problema este ca-mi apare la cartea funciara ca sarcina. Cum o pot radia? Nu se mai ... (vezi toată discuția)