"Legea nu prevede obligativitatea organizarii unui concurs pentru ocuparea unui loc vacant in sectotul privat, si, de asemenea, nu exista prioritati pentru participarea la un astfel de concurs."
Asta inseamna ca daca eu am fost data afara de la un departament si sunt locuri vacante la alte departamente, angajatorul nu este obligat sa-mi spuna de aceste locuri vacante???!! Eu am citit in Codul Muncii ca angajatorul are obligatia sa ne spuna ce locuri disponibile sunt in unitate (Art. 74. - (1) Decizia de concediere se comunica salariatului in scris si trebuie sa contina in mod obligatoriu:
a) motivele care determina concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de prioritate, conform art. 70 alin (2) lit. d);
d) lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64.))
As vrea sa ma lamuriti in aceasta privinta, va rog frumos. As mai avea o intrebare...la departamentul unde am lucrat s-au desfiintat doua industrii...prin urmare si posturile noastre de "data coder" s-au desfiintat. Intrebarea este: De ce au dat afara persoane de pe alte industrii (care inca mai exista) si in preaviz au trecut...desfiintarea postului? Mentionez ca nu au tinut cont nici de performante si nici de vechime. (discrminare)
Va multumesc.