1. Articolul din Codul muncii citat de dvs. se refera la concedierea colectiva, nu la cea individuala, cum e cazul dvs.
2. Nu prea am inteles a doua intrebare a dvs. Angajatorul este singur in masura sa aprecieze daca un post sau altul ii mai este necesar. Daca nu, el poate desfiinta legal acest post. Criteriile de care tine seama ii apartin lui. Daca a dat pe cineva competent afara atunci el va avea de suportat consecintele, prin rezultatele obtinite.
1. Am uitat sa va spun ca a fost concediere colectiva (restructurare).
2. Se pare ca legile sunt facute pentru a sprijini mai mult angajatorii decat angajatii. Le permit sa-si bata joc de noi. Pentru ca nu mi se pare corect ca un angajat sa fie dat afara pe motiv de restructurare (in preaviz scrie desfiintarea postului) si postul lui sa nu fie desfiintat. Si iarasi nu mi se pare corect ca angajatorul sa aiba locuri vacante la alte departamente si noua sa nu ne spuna. Pentru ca la doua zile dupa ce am semnat preavizul, am gasit, pe un site cu locuri de munca, un anunt de la firma respectiva. Aveau nevoie de o persoana la un alt departament. Am intrebat apoi daca este posibil sa candidez pentru postul respectiv iar managerul mi-a spus ca nu: "Trebuie sa aiba si altul sansa sa lucreze la noi". Si da, au dat afara persoane competente.
Va multumesc mult pentru raspuns.