avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... NCPC cu privire la autoritatea parinteasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

NCPC cu privire la autoritatea parinteasca

Buna seara. Va rog sa ma informati daca NCPC contine modificari in ceea ce priveste minorul in urma divortului.As dori sa stiu daca se prevede executarea silita a minorului in cazul in care acesta nu doreste sa mearga la parintele nerezident. Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 16:29, 10 Februarie 2013
Martonze are dreptate! Sunt prevederi ceva mai bune.....incredibil. I se recunoaste, in sfarsit, copilului, al carui interes superior vezi Doamne il slujeste justitia, dreptul de a nu fi minge de la mama la tata, independent de sentimentele lui. Mergeti la consiliere, consultati dvs (nu copilul) si un psiholog in privat, care sa va sfatuiasca cum sa procedati, vorbiti si cu medicul de familie, si el va poate ajuta, in cazul in care observa modificari de dispozitie ale copilului (stare generala, apetit etc) si poate scapati de "hartuirea" programului de vizitare cu de-a sila! Amendata de autoritati nu vad de ce ati putea fi, dvs aveti de demonstrat 3 lucruri: nu dvs va opuneti, copilul nu vrea, tentativele de vizitare nu-i fac bine micutului.
La Protectia copilului mi s-a spus ca nu au personal suficient pt a se ocupa de aceste cazuri,ei putand face doar o evaluare nu si consiliere. Au spus ca vor recomanda in scris 3 psihoterapeuti si putem opta pt unul din ei. Taticul a cerut ca acesta sa fie de sex masculin deoare in urma discutiilor purtate cu d-nele de la Prot. copilului a considerat ca este discriminat. Totusi in scris nu a fost mentionat nici un nume,am fost sunata de d-na as. social si mi-a dat nr-ul de telefon al psihoterapeutului ales de fostul sot. Ciudat,nu? :( Problema este ca aceste sedinte sunt cam costisitoare si in plus de asta sunt la distanta pt ca in orasul nostru sunt doar psihoterapeuti de sex feminin. In plus de asta copilul plange cand trebuie sa mergem,este obosit si stresat de fiecare data. In curs de 1 an,acesta este al patrulea psiholog care il "ancheteaza". Daca ma sustrag,in mod sigur instanta nu ma va privi cu ochi buni si procesul se apropie.
Manuela, linisteste-te odata, stiu ca ti-e greu, dar trebuie sa iesi din starea de panica.
Consider ca 3 evaluari la 3 psihologi diferiti in decursul unui an sunt suficiente pentru a demonstra bunavointa ta privind inlesnirea relatiei tata-fiu.
Sincer, eu m-as opune pentru moment hartuirii bietului copil cu vizitele la un psiholg din alta localitate, poti refuza elegant, motivand starea psihica actuala a minorului si supraincarcarea sa cu naveta in alta localitate; nici chiar tatal minorului nu poate contesta profesionalismul unui psiholog pe baza de sex, este discriminare.
Eu as merge cu el, in schimb, la neuropsihiatrie infantila, la medic psihiatru specializat pentru copii, pentru diagnostic si tratament.
Psiholoaga autorizata la care duceam copilul benevol,nu i-a facut evaluare deoarece s-a speriat de renumele taticului considerand ca acesta ar putea-o da in judecata deoarece nu si-a dat acordul in scris cu privire la consiliere. Psihoterapeutul inca nu a facut o evaluare pt ca s-a blocat la noi,parintii...Are o singura evaluare facuta de psihologul scolar care este amica taticului,evaluare in care imi sunt aduse acuzatii pe 3 foi A4 si din care reiese ca tata este numai miere iar eu sunt dezinteresata in ceea ce priveste copilul. In schimb eu nu am stiut de aceasta evaluare si nici nu mi-am dat acordul pt consilierile in cadrul scolii,dar d-na mi-a intors vorba spunandu-mi ca a solicitat tata. M-am gandit sa formulez o reclamatie la Consiliul psihologilor dar d-na "numita" psiholog nu este membra, astfel ca nu stiu ce asteptari pot avea.
M-as opune consilierii actuale dar a fost recomandarea Prot. copilului si din acest motiv am retineri.
Formulati catre ilustra psiholoaga scolara si catre directia scolii cate o cerere scrisa, dublu exemplar, cu numar de inregistrare pe exemplarul dvs, sau trimiteti prin posta cu confirmare de primire si intrebati: in ce interval a fost evaluat copilul, numar de sedinte, zile, interval orar. La cererea cui s-a facut aceasta evaluare. Daca exista o cerere scrisa a tatalui. De ce nu ati fost instiintata si dvs.Daca directorul scolii a fost informat (banuiesc ca evaluarea s-ar fi petrecut in intervalul orar in care copilul era la scoala). Cum de nu a relatat copilul despre aceste sedinte?, asta va intreb pe dvs, copilul va este incredintat pe legea veche sau care e situatia?

Alte discuții în legătură

Executare silita Alexiaradu Alexiaradu Executarea silita in cazul unui copil pentru ca nu vrea sa mearga in programul de vizita cu tatal este valabila si in cazul in care am facut sesizare la CEDO ... (vezi toată discuția)
Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Consilierea psihologica in cazul minorului care refuza sa se conformeze hotararii judecatoresti se face in prezenta ambilor parinti? Adica sunt chemati la ... (vezi toată discuția)
Minorul este sau nu titular de dreptul la contestatia la executare silita indreptata impotriva sa? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile unei executari silite apreciez ca minorul poate depune contestatie la executare impotriva parintelui creditor daca copilul refuza un drept de ... (vezi toată discuția)