avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita -probleme
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita -probleme

Acum citeva zile am primit o notificare de la banca precum ca daca nu platesc sumele datorate voi intra in executare silita.
Am mers la banca si am stabilit verbal ( fara niciun document scris) ca sint in incapacitate de plata ( de altfel ma paste si un faliment, notificarea nu era o surpriza). Cei de la banca au spus ca trebuie sa discute cu centrala.

Dupa citeva zile am sunat din nou la banca si cei de acolo mi-au spus ca lucrurile nu sint asa de simple si ca nu ma vor baga in executare silita ci mai bine sa fac cum pot sa platesc si sa ma imprumut in continuare de la altii ca sa platesc rata +dobinzile.
Au facut presiuni psihice asupra mea descriindu-mi in termenii cei mai negri ce mi se va intimpla daca nu platesc, si faptul ca ei nu vor apela la executor judecatoresc ca sa intru in executare silita ci vor astepta pina cind dobinzile vor deveni uriase si imposibil de platit. Mi se pare absolut ingrozitor ca o banca sa poata dispune dupa bunul sau plac de situatii de genul acesta.

Simplu vorbind, mie mi se pare firesc ca eu, persoana care nu pot plati un credit sa-l achit prin aceasta forma de executare silita si prin pierderea bunului girat (in cazul de fata un spatiu comercial) .
Sub ce temei legal ar putea banca sa taraganeze acest lucru pina cind dobinzile vor deveni imposibil de platit in zece vieti.
Ce as putea sa mai fac??? Nu pot actiona in niciun fel? Nu-i pot da in judecata?

In primul rind nu se mai poate cu aceasta tortura psihica. Vorbim aici de o linie de credit ( mult mai cruda decit un credit obisnuit) si de ani de zile in care am platit mai multe dobinzi decit rate si in tot acest timp banca a facut presiuni uriase obligindu-ma sa inchei acte aditionale din ce in ce mai strinse.

Pur si simplu nu mai am de unde sa platesc si sint gata sa accept consecintele din punct de vedere legal.

Intrebarea mea este legata de legalitate acestor lucruri: Poate banca sa amine la nesfirsit intrarea in executare silita ca sa poata creste in mod artificial ( zic eu) dobinzile? Pot eu sa opresc acest lucru? Pot eu contacta un executor judecatoresc? Pot da banca in judecata ?
Imobilul a fost scos spre vinzare in ultimele 3-4 luni. Din pacate piata imobiliara e foarte slaba. Intr-adevar asta ar fi solutia cea mai eficienta si cu siguranta o sa o urmam daca banca ne va permite. Va multmesc din suflet pentru interesul acordat si pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita fidejusor uracort uracort Am fost administratorul unei firme ce a fost radiata in urma intrarii acesteia in faliment ca urmare a incapacitatii de plata. In timpul functionarii firmei am ... (vezi toată discuția)
Executare silita fidejusor tazuu tazuu Buna ziua , Am luat pe societate o linie de credit de 55.000 lei de la Banca , avand drept fidejusor o ruda a mea. Nereusind sa platesc ratele , banca a dat ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva din partea bancii raiffeisen bank CristinaS24 CristinaS24 Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati. Sotul meu a avut o firma, a facut liniii de credit pentru care eu am semnat ca si fidejusor. Sotul a decedat, am mostenit ... (vezi toată discuția)