Buna ziua!
Se da situatia:
Cuplu casatorit, cu un copil minor. Parintii sotului le vand acestora un teren ( donatie deghizata ), fara clauze, dar la un pret extrem de mic (1% din valoarea reala), care nici nu s-a platit. Ulterior, cuplul divorteaza.
Ambii parinti ai sotului sunt in viata
Intrebarea mea:
Care este cea mai avantajoasa posibilitate de a ''scoate'' acel teren din masa de bunuri comune in eventualitatea unui proces de partaj?
1. Sa intervina fratele sotului cu o actiune in simulatie?
2. Sa incerce parintii sa anuleze c/v in baza neplatii pretului?
3. Sa plateasca sotul acum suma stipulata in contract, si sa devina bunul lui propriu ?
Daca ar mai fi si alte optiuni, as fi incantat sa le aud.
Va multumesc !
Contractul v/c este din anul 2009. Nu este nimic specificat de bani. Iar donatia era doar in favoarea fiului , dar in fapt fiind un contract v/c sunt trecuti amandoi ( fiul si sotia fiului). Un act ( hartie) secret nu exista.
:sorry: nu exista nici un act, sau vreo dovada, decat declaratia notarului. Dar ma indoiesc ca acesta va dori sa spuna ceva, asta in cazul in care si-ar mai aminti.
trebuie sa citesti contractul de la notar
daca scrie ca intra in posesia bunului din data semnarii contractului, chiar daca spune ca se plateste la o data ulterioara, asta e ...
e al sotilor
daca intra in posesie in momentul platii, parintii vanzatori pot cere anularea contractului pe motiv de neplata
am cumparat si eu un teren in rate, si notarul trece acolo ce vrea el ( cu acordul nostru), dar trebuie sa fie o referire la plata in contractul tau
Donatie simulata
gyoni8
Buna,
Tata si mama ii fac contract de vanzare fratelui meu pe intregul lor patrimoniu.
intrebari:
1. Ce sanse am sa declar respectivul act nul?
2.Care ... (vezi toată discuția)