avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs admis, trimitere spre rejudecare - de ce nu s-a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs admis, trimitere spre rejudecare - de ce nu s-a retinut spre judecare

Am primit si rezultatul recusului:
Solutie: Admite recursul declarat de inculpatul P.T. împotriva sentinţei penale nr.153/21 martie 2012 a Judecătoriei Turda, pe care o casează în întregime şi trimite cauza spre rejudecare la instanţa de fond, respectiv Judecătoriei Turda. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 25 ianuarie 2013.
Intrebarea mea este daca are rost sa continui si sa sper la o achitare?
Cel mai recent răspuns: Teodor Popa , Alte profesii 15:43, 8 Mai 2013
Daca ar fi dat direct o alta hotarare ar fi incalcat drepturile partii adverse, care nu avea cum sa stie ce argumente ati invocat dumneavoastra in recurs si sa le conteste sau sa le accepte.
De aceea procedura stabileste sa se rejudece procesul pentru ca partile sa isi poata expune argumentele in sustinerea cauzei.
Va multumesc mult!
A ajuns dosarul inapoi la judecatorie ! Intrebarea mea este de ce au schimbat nr de dosar(din cate stiu eu e unic)?
La rejudecare se poate schimba numarul dosarului.
Inainte se punea un punct dupa numarul dosarului, ca sa se stie ca se rejudeca. Sistemul cu schimbarea numarului e mai bun.
Inainte aveai doua dosare de fond cu acelasi numar (primul era cel initial cu sentinta casata,iar al doilea era cel in care se rejudeca procesul) si era foarte greu sa explici la care din dosare te referi.
Nu mai spun ca la arhiva, daca uitai de punct nu iti gaseau dosarul.

Alte discuții în legătură

Recurs art 87 alin 1 Teodor Popa Teodor Popa MOTIVE In fapt. Onorata instanta, pentru motivele pe care le vom explicita in continuare, consideram ca se impune sa constatati ca procesul verbal de ... (vezi toată discuția)
Bautura la volan .... s.o.s zazutzu zazutzu in noaptea de 27 octombrie am fost oprit de o masina civila din care s-a dat jos 3 civili un comunitar si un politist.... motivul opririi a fost ca nu am oprit ... (vezi toată discuția)
Pastrarea probelor la iml timp de 15 zile somon somon Care este motivul pentru care probele de sange trebuie pastrate de IML timp de 15 zile? (vezi toată discuția)