avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Asigurare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Asigurare

un contract in urma unui credit nevoi personale se incheie o asigurare in lipsa unui girant cu un comision 0,70 din suma totala clauzele incapacitate temporara invaliditate banca nu vrea sami elibereze formularele pt a cere ca asiguratorul sami plateasca drepturile care leas avea in urma asigurari ce este de facut? plingere catre o instanta? protectia consumatorului? comisia de supraveghere a asigurarilor nu poate face mare lucru intrucit asigurarea este facultativa
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 15:18, 21 Decembrie 2013
caut un raspuns acestor probleme se pare ca nul gasesc indiferent care este raspunsul .Cum pot opri executarea silita care probabil va veni cit de curind? mai pot invoca vreun motiv de exemplu nerespectarea clauzelor contractuale ? contract refinantare abuziv incheiat urmare a presiunilor asupra mea? sau pur si simplu sa accept ce anume? oare chiar atit de complicata este situatia? ieri mau sunat de la banca daca nu depun restanta pina miercuri27/03/2013 vor rezilia contractl si probabil vor inainta acte de executare silita intrebarea este unde in instanta? firma recuperatoare? habar nu am ce urmeaza stiu doar ca nu am bani am avut incapacitate de lucru 6 luni dupa care am fost pensionat iar acele asigurari erau pt incapacitate temporara ,invaliditate si somaj .Comisia de supraveghere nu ma poate ajuta la fel si protectia consumatorului si nu stiu ce trebuie sa fac in continuare .

sperind sa-mi comunice cineva la ce sa ma astept sau sami comunice cai de urmat nu mia ramas decit posibilitatea sa astept comunicarea banci care probabil nu va intirzia niciuna dintre multiplele probleme nu le-as fi intimpinat daca nu sufeream acel accident urmat de inposibilitatea de a lucra 6 luni urmate la scurt timp de invaliditate acum nu mia ramas decit sa accept executarea silita probabil sa incerc sa ma judec cu banca(daca acest lucru este posibil).Acum stau si ma intreb la ce folosesc aceste asigurari atasate obligatoriu la niste credite cu dobinzi si comisioane destul de mari .asigurari care au niste clauze bine deinite dar usor de interpretat diferit de catre asa zisi asiguratori care de fapt nu urmaresc altceva decit marirea dobinzilor ,niste asigurari care dupa parerea mea sint dobinzi ascunse atasate creditelor cu titlu ASIGURARE STANDARD,OPTIM SI JUNIOR .Din aceste motive stau si ma intreb pentru ce exista Comisia de supraveghere a asigurarilor ,Protectia consumatorilor daca dinsi nu pot sa te ajute cu ceva .Nerespectarea clauzelor dintrun contract se poate reclama pt nerespectare undeva?unde anume?noi cei de rind amariti care nu avem bani pt Avocat ce sa facem?sa acceptam sa fim calcati in picioare fara a ne putea apara intrun fel sau altul?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Eu consider ca ati gresit , nu trebuie sa refinantati, inainte ar fi fost momentul sa fi facut ceva in privinta asigurarii, daca bineinteles v-ati fi incadrat.
Dupa refinantare, aveti un alt contract apoi alta asigurare, ati asigurat ce avea sa se intample in privinta sanatatii, in caz de somaj sau deces de la data semnarii incolo. Ori cand ati semnat, dvs ati ascuns ca aveti probleme de sanatate, incapacitatea dvs de munca a intervenit ca urmare a acestor probleme.
Cat e datoria dvs in acest moment ?
Veti ajunge la executare silita cel mai probabil, puteti sa incercati sa faceti o contestatie la executare cand veti primi somatie de la executor.
Aveti casa ? Vindeti-o

la fel consider si eu ca am gresit la al doilea contract semnind acea asigurare prin care la prima vedere as fi minti dar ma bazez pe faptul ca semnatura mea este alaturi de a unei reprezentante a banci care inainte de a semna contractul cu mine cunostea starea mea de sanatate prin simplu fapt ca dinsa mia trimis prin posta banci documentele pt a beneficia de asigurarea care nu a fost aprobata pe motiv ca nu as fi fost in incapacitate, cit despre casa si bunuri nu am nimic pe numele meu ,casa in care locuiesc este a nevestemi un pun mostenit in urma unui partaj survenit in urma decesului parintilor (socrilor mei) .Sint constient de faptul ca contractul al doilea nu pot sal contest doar sa invoc faptul ca este urmare a presiunilor prin nerespectarea clauzelor primului contract.Nu stiu daca acest fapt se poate invoca stiu ca inainte de semnarea ultimului contract aveam 2.000 lei ,dupa semnarea contractului si schimbarea asiguratorului am ajuns la 4.100 lei urmare a mariri termenului si dobinzilor mai mari in 2011 iar din aceasta suma am platit cu buna stinta fara nici un fel de intirzieri pina la ivirea invaliditati in jur de 1.300 lei .suma datornica fara dobinzi este de 2.500-2. 600.Intreb cine este acest executor?o instanta care nu va solicita prezenta mea cind va decide executarea silita?. Acum din cauza problemelor nu pot plati nici macar utilitatile lunare pensia de invalid este de 460 lei acsti bani sint ff putini nu mai pot lucra deocamdata trebuie sa incerc sa ma repar fizic am nevoie de cel putin 1000euro pt achizitionare de dispoziiv medical si mai am nevoie de o operatie pt implantarea acelui dispozitiv ,oricum in situatia de fapt banca nu o intereseaza decit creditul creditul care este urmarea presiunilor anterioare prin amenintarea executari silite am fost nevoit sa semnez alt contract iar faptul ca banca cunostea starea mea o pot dovedi cu documente.Multumesc frumos pt raspunsul dat scurt si la obiect si totusi trebuie sa fie o cale de iesireconvenabila ambelor parti .Stiu ca prima data trebuia sa nu accept refinantarea si contractul propiu zis mai ales asigurarea si semnarea ei dar atunci nu mam gindit ca voi deveni invalid in asa de scurt timp (8-9 luni) .Acum totul este pierdut probabil cei care trebuiau sami plateasca au scapat de mine iar noul asigurator ma face pe mine vinovat si iata cum am ajuns sa fiu inselat intrun fel sau altul prin propia semnatura in necunostinta de cauza. Necunoasterea legi nu te absoarbe de vinovatie pe scurt
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
comerciantu, utilizator
Vai, sunteti naiv crezand ca angajata bancii va sustine varianta dvs.
Casa e a nevestei, dar datoria e una comuna sau e numai a dvs ?
Ati putea gasi o solutia impreuna cu banca daca si banca ar dori, insa e putin probabil.

Executorul judecatoresc =" persoana care functioneaza in cadrul unui birou in circumscriptia unei judecatorii sau unui tribunal, care are ca atributii efectuarea executarii silite a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii si care indeplineste orice alte atributii date prin lege."

Contractul de credit constituie titlu executoriu, banca nemaifiind nevoita sa va dea in judecata sa fiti citat etc, ci se va adresa cu cerere direct executorului, acesta cere la randul lui incuviintare pt executarea silita de la instanta, instanta verifica actele ce stau la baza cererii si daca considera cererea intemeiata, admite cererea.
Mai departe executorul va someaza sa achitati suma ce-o datorati, iar dvs va puteti adresa aceleiasi instante cu o contestatie la executare, puteti cere pe aceasta cale si micsorarea sumei pretinse daca credeti de cuviinta.

Executorul va poate infiinta fara somatie poprire pe pensie, pt ca pensia dvs e mai mica decat salariul minim, se va urmari doar partea care depaseste jumatate din salariul minim, asta inseamna ca nu va putea retine mai mult de 28.33 lei.

Alte discuții în legătură

Credite nevoi personale comerciantu comerciantu in anul 2005 respectiv 2007 am facut doua credite nevoi personale in total 2.800 lei aceste sume find pe doua carduri amindoua la aceasi banca pina in 2011 ... (vezi toată discuția)
Credite comerciantu comerciantu am avut doua credite iar in loc de girant am avut doua asigurari,in 2011 un accident de munca cu incapacitate temporara urmat de invaliditategr2 pierderea ... (vezi toată discuția)
Lncuviintare executare silita comerciantu comerciantu proces cistigat in instanta in stadiul apel,apelul se respinge ca ,,nefondat,, printro hotarire definitiva ,dupa 45 de zile deschid un dosar de executare ... (vezi toată discuția)