avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Asigurare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Asigurare

un contract in urma unui credit nevoi personale se incheie o asigurare in lipsa unui girant cu un comision 0,70 din suma totala clauzele incapacitate temporara invaliditate banca nu vrea sami elibereze formularele pt a cere ca asiguratorul sami plateasca drepturile care leas avea in urma asigurari ce este de facut? plingere catre o instanta? protectia consumatorului? comisia de supraveghere a asigurarilor nu poate face mare lucru intrucit asigurarea este facultativa
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 15:18, 21 Decembrie 2013
da inteleg situatia am platit vrei trei luni nestiind ce asugurare aveam mentionez ca timp de 6 luni am fost sub un tratament cu Carmabazitina nu aveam probe pt dovedirea incapacitati leam trimis documente dinsi interpretind concediu medical desi concedile erau date de comisia capacitati de munca nam platit vreo 2-3 luni nam obtinut refinantarea si vazinduma obligat in urma unor amenintari ex silita am acceptat refinantarea desi suma se dublase am semnat un contract in care era inclusa aceasi clauza dar acum se interpreteaza ca as fi mintit voit eu vad problema dinaintea contractului actual dar e greu de contestat desi zic ca am probe prin care sa dovedesc ca dinsi cunosteau de fapt situatia reala.Acum 5 minute mau sunat de la banca si miau comunicat ca ma vor da in judecata pt nerespectarea contractului.Miau luato inainte ceea ce complica si mai mult situatia asa cred eu si probabil asa va fi ramine de vazut cind ma voi tezi cu executorul la usa sau instintarile din partea lor .In mare dupa parerea mea contractul actual este urmare a unor presiuni si nerespectari ale clauzelor contractuale poate gresesc poate nu pot dovedi dar un singur lucru este sigur de acum si pina voi muri nu voi putea achita suma datorata in termeni si conditile care o doreste banca
incercam acum sa verific anumite demersuri cu privire la acele asigurari anterioare mai exact prin iulie 2011 am inceput demersurile ,prin septembrie miau comunicat ca nu mi se ofera despagubire iar in octombrie 2011 am refinantat ,dovezi as avea destule numai ca probabil nu le voi putea folosi iar toate acestea vin urmare a necunoasteri drepturilor atunci am fost pacalit am refinantat si nu stiu cum o scot la capat ce urmeaza din partea banci nu stiu voi incerca sa fac plingere catre instanta apelind la ajutorul unui avocat sa vad daca mai am vreo sansa daca nu probabil voi incerca sa contest executarea silita ce va urma ,toate aestea se datoreaza faptului ca in urma accidentului nu am avut nici o hirtie in care sa se specifice alb pe negru perioada in care am fost in incapacitate iar cei de la asigurari au interpretat cum au vrut documentele trimise de mine nici la ora actuala in raportul fiam nu este specificat numarul de zile de incapacitate dupa doi ani sio luna de la eveniment inca cred se incearca minimalizarea ,musamalizarea nici macar nu gasesc cuvinte .Nu stiu citi mai sint in postura mea pur si simplu mau adus in faliment cu nervi la pamint . Ma descarc scriind aici findca in alt loc nu am unde ma amagesc singur si ma intreb cit mai pot rezista nimic nu se misca in favuarea mea ma lovesc numai de obstacole si nepasare sanatatea se inrautateste pe timp ce trece mai nou trebuie sa merg la ortopedie ma lasa coloana probabil incet incet ma apropi de final si ramine familia cu probleme . vor zice uni ca exagerez da ma simt epuizat si incoltit din toate partile PASTE FERICIT TUTUROR
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
comerciantu, utilizator
revin la d-voastra dupa ceva timp.Referitor la situatia in care ma aflu in urma acelui accident avind la data accidentului doua credite din motive financiare find in imposibilitatea achitari ratelor dar mai ales datorita faptului ca asigurarea inclusa in credit a refuzat sami acorde despagubirile pt clauzele cuprinse in asigurare am fost nevoit sa refinantez,bine inteles a urmat alte sume mult mai mari de datorat dar si o perioada mai lunga neavind alta solutie am fost nevoit sa accept ,dupa semnare la 6-7 luni am devenit invalid gr 2 pierd totala a cap munca acum imi este imposibil cu cei 450 lei sa achit rata de 140lei desi am asigurare pt incapacitate si invaliditate nu pot beneficia de ele.Recent am intrat in posesia unui act care atesta INCAPACITATEA TEMPORARA dar mai ales INVALIDITATEA dupa 2 ani de la accident .Intrebarea mea este urmatoarea:Pot contesta acel act aditional incheiat in 2011/octombrie tinind cont ca nu au trecut doi ani?motivul ar putea fi NERESPECTAREA CLAUZELOR CONTRACTUALE si probabil OUG50/2010?Repet la data accidentului aveam asig pt incapac temp,invaliditate si somaj nu am putut dovedi la data respectiva din cauze neimputabile mie ,timp de doi ani mam chinuit sa rezolv aceasta problema am reusit sa obtin un nou proces verbal de constatare a accidentului in care se specifica INCAPACITATEA TEMPORARA(17/03/2011-28/09/2011dar mai ales ivirea INVALIDITATI confirmate prin decizia comisiei de expertiza a cap de munca eliberata in 2012/07 . iar aici scrie data iviri invalid 17/03/2011 data la care aveam asigurarile respective . Stiu ca este foarte dificila situatia in care ma aflu ,vina nu este a mea ci a celor care au vrut sa scape de raspunderile ulterioare accidentului creeindumi prin aceste fapte probleme peste tot.Rog daca aveti vreo data timp faceti o lectura a postarilor mele si poate incercati sa ma ajutati cu un sfat D-VOASTRA sau oricare Consultanti,Moderatori nu stiu exact cine .Miau trebuit doi ani sa gasesc adevarul ,ramine sa vad daca voi putea vreodata sa gasesc si DREPTATEA MULTUMESC PT INTELEGERE
buna ziua revin pe acelasi subiect am incercat pe cale amiabila sa ajung la un consens favorabil banca nu doreste sa discute cu mine asiguratorul nici atit miam gasit un avocat care sa formuleze demersul juritic pentru a recupera clauza privind asigurarea avuta la cedit probabil trebuie so inaintez catre tribunal ,avocatul mia comunicat ca trebuie sa platesc o taxa anume in functie de suma ceruta ca despagubire asiguratorului ,nu stiu exact cit este ,probabil 10% din suma ? acum as avea o intrebare ,pot cere medierea pe aceasta tema,,nerespectarea clauzelor contractuale,,inainte de inaintarea plingerii? sau dupa? deoarece avocatul mia spus ca este nevoie de mediere
comerciantu a scris:

buna ziua revin pe acelasi subiect am incercat pe cale amiabila sa ajung la un consens favorabil banca nu doreste sa discute cu mine asiguratorul nici atit miam gasit un avocat care sa formuleze demersul juritic pentru a recupera clauza privind asigurarea avuta la cedit probabil trebuie so inaintez catre tribunal ,avocatul mia comunicat ca trebuie sa platesc o taxa anume in functie de suma ceruta ca despagubire asiguratorului ,nu stiu exact cit este ,probabil 10% din suma ? acum as avea o intrebare ,pot cere medierea pe aceasta tema,,nerespectarea clauzelor contractuale,,inainte de inaintarea plingerii? sau dupa? deoarece avocatul mia spus ca este nevoie de mediere

revin din nou referitor la nerespectarea clauzelor unui credit .Am depus la judecatorie oplingere impotriva asiguratorului si odata cu ea o cerere de ajutor public judiciar mi sa aprobat prin diminuarea cu 50 %a valuari taxei si plata taxelor in 5 transe ,totodata printro comunicare mi se solicita sa depun anumite acte si o dovada ca am participat la o sedinta de mediere.Intrebarea mea este ? eu trebuie sa declansez medierea?tinind cont ca de mai bine de 1 an nu ma pot intelege cu partea reclamata pe cale amiabila si convenabila ambelor parti
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
comerciantu, utilizator

Alte discuții în legătură

Credite nevoi personale comerciantu comerciantu in anul 2005 respectiv 2007 am facut doua credite nevoi personale in total 2.800 lei aceste sume find pe doua carduri amindoua la aceasi banca pina in 2011 ... (vezi toată discuția)
Credite comerciantu comerciantu am avut doua credite iar in loc de girant am avut doua asigurari,in 2011 un accident de munca cu incapacitate temporara urmat de invaliditategr2 pierderea ... (vezi toată discuția)
Lncuviintare executare silita comerciantu comerciantu proces cistigat in instanta in stadiul apel,apelul se respinge ca ,,nefondat,, printro hotarire definitiva ,dupa 45 de zile deschid un dosar de executare ... (vezi toată discuția)