avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE FARA RESPECTAREA PREAVIZULUI.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE FARA RESPECTAREA PREAVIZULUI.

Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla in cazul in care DEMISIONEZ si nu respect conditiile de preaviz (nu ma prezint la serviciu sau nu execut ordinele ce le primesc).
Pot demisiona si in acelasi timp pot cere efectuarea concediului de odihna pentru anul in curs in perioada de preaviz? Poate fi obligat angajatorul sa imi acorde acest concediu (daca nu a fost deja acordat)?
Va rog sa-mi raspundeti foarte detaliat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 6 Februarie 2013
Desfacerea disciplinara a c.i.m. nu da posibilitatea fostului angajat sa beneficieze de somaj ... vechimea in munca este valabila indiferent de temeiul de drept cu care se inceteaza c.i.m. ... incetarea c.i.m. disciplinar va figura in adeverinta de vechime eliberata de catre fostul dvs angajator.
@freeelis
Da, este corect ceea ce spuneti, eu raspunsesem userului inainte sa apara mesajul dvs... :)
Nu cred ca coincid cele doua raspunsuri ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie pe perioada cercetarii disciplinare? CarmennB CarmennB Buna seara, Unui angajat i se comunica o convocare pentru cercetare disciplinara pentru data de 15 ianuarie, avand ca motive nerespectarea programului de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz idivaly idivaly Bună dimineaţa, lucrez la o societate de securitate în bucureşti.. aş vrea sa stiu, daca îmi dau demisia şi refuz acel preaviz, patronul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Preaviz crucita crucita Buna ziua, Mi-am dat demisia in data de 2 noiembrie 2012, ma aflu in preaviz 20 de zile lucratoare. Mi-am gasit un alt loc de munca intre timp , la noul ... (vezi toată discuția)