avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Continuitate indemnizatie crestere copil, pentru al ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Continuitate indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil.

Buna ziua!
Am o nelamurire pe care as vrea s-o rezolv cu ajutorul dvs.
Sotia mea primeste indemnizatia de crestere copil, valabila pana in luna aprilie, mai exact 20.04.2013, cand copilul implineste varsta de 2 ani.
Sotia este insarcinata cu al doilea copil care este preconizat sa se nasca la sfarsitul lunii mai 2013. Intrebarea este daca sotia poate beneficia in continuare de indemnizatie crestere copil, pentru cel de-al doilea copil, in situatia in care in perioada aprilie-mai 2013 s-ar afla in concediul prenatal, urmand ca apoi sa nasca si sa intre in concediul post natal, pentru ca ulterior sa intocmim actele necesare acordarii indemnizatiei. Este obligatoriu ca in perioada aprilie-mai sa reactiveze cartea de munca? Mentionez ca in perioada anterioara nasterii primului copil, sotia a fost angajata la un spital de stat, pe un post care intre timp (2 ani) s-a desfintat.
In caz ca cele descrise mai sus nu au rezolvare, as putea eu sa optez pentru intrarea in CCC, pentru ca apoi sa solicit stimulentul de insertie 500 ron lunar, fara a-mi intrerupe totusi activitatea.
VA MULTUMESC!!! si imi cer scuze daca solicitarea este cam ampla.
Mulțumesc ,atunci indemnizația va fi mai mica de 1250 lei sau tot aceiași daca nu voi îndeplini cele 12 luni?
Mai mica de 1250 lei nu poate fi ....
Buna ziua . Vă rog să mă ajutați cu un răspuns.
Contractul de munca ( perioada determinata ) mi sa încheiat când eram în prenatal pentru primul copil . Dacă nasc cel de-al doilea copil înainte ca primul să împlinească 2 ani beneficiez de continuitate la indemnizație ?
Și dacă nu beneficiez nemaifiind angajata nicăieri ,ce alta posibilitate am ca să beneficiez fără să lucrez un an înainte să am cel de al 2 lea copil ?
Mulțumesc
Buna ziua, Am 2 copii, primul va implini 2 ani in 18 martie 2019 si al doilea nascut in 31.01.2019. Am fost in concediu pt cresterea copilului pana in data de 15 feb cand a intrat tatal pt o luna. Acum sunt in postnatal din 15 feb. Am inteles ca trebuie sa am minim 42 zile de postnatal apoi sa reintru in ccc. Am ales varianta asta pt ca tatal sa stea cat mai mult cu cei 2 copii. Cum mi se va calcula concediul postnatal si indemnizatia ccc in aceasta situatie? Ce demersuri trebuie sa mai fac?
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu post natal Victor-Dan Victor-Dan Sotia mea a nascut si a ales sa stea in post natal 1 an,pana pe data de 9 mai 2012. Intre timp a ramas insarcinata ,urmand sa nasca din nou in Iunie ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil pana la 2 ani ioana.manuela76 ioana.manuela76 buna ziua! am ramas insarcinata pe perioada somajului si am beneficiat de cele 90 de zile de concediu medical 2014- 2015, pana ce am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)