avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna ziua,
Am o rugaminte mare! Va rog ajutati-ma cu un sfat pentru urmatoarea situatie. S-a dat o sentinta definitiva si irevocabila in mai 2011 prin care s-a pronuntat divortul din culpa exclusiva a sotului si i-a fost incredintat spre crestere si educare copilul, mamei. ( sotul nu s-a prezentat pentru ca nu a fost citat decat o singura data si nu era in tara la acea data, asta in ideea ca ar fi putut sa se apere cumva).
Ambii soti locuiau in Italia ( dealtfel si casatoria s-a incheiat in italia ) iar divotul si custodia copilul ( cetatean italian ) s-au judecat in Romania.
Dupa pronuntarea divortului, sotii au continuat sa locuiasca impreuna in Italia, iar de copil s-a ocupat exclusiv tatal., mama lucrand ca dansatoare.

Mama nu a fost chiar usa de biserica - desi locuia in casa cu ex sotul avea legaturi cu alti barbati, dealtfel si in timpul casatoriei, ( exista martori in acest sens, chiar un amant al acesteia care s-a suparat ca a fost si el inselat cu un altul l-a sunat pe tatal copilului si i-a povestit lucruri extrem de dureroase.

In concluzie, ieri a hotarat sa puna in aplicare sentinta judecatoreasca si a apeland l-a politia italiana, a luat copilul de langa tata si a plecat pur si simplu fara sa spuna unde anume, fara sa dea nicio alta informatie, nepasand-i ca copilul plangea in hohote si spunea ca nu vrea sa mearga cu ea si ca vrea sa stea cu tatal ( copilul are 4 ani si jumatate)

Intrebarea mea este ce are acest tata de facut ?
Care sunt pasii de urmat?
El nu a contestat hotararea pronuntata pentru ca avand copilul permanent langa el nu a realizat gravitatea faptului ca-l poate pierde oricand.
Va multumesc foarte mult si astept cu interes raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Maria Cazanaru , utilizator 13:45, 6 Februarie 2013
Nu are program de vizita. A stat permanent cu copilul pana ieri si, din pacate nu a facut nimic din punct de vedere juridic, bazandu-se pe faptul ca mama era mult prea ocupata ca sa aiba grija de copil. Chiar ea l-a chemat in orasul in care locuia, dupa pronuntarea divortului si incredintarea copilului in favoarea ei, - l-a chemat sa aiba grija de copil ca ea nu se descurca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil cu mama romanca ,tata italian Meuta Georgeta Meuta Georgeta Fiica mea este in italia si sta cu copilul ei care e nascut acolo si este recunoscut de tata. Fiica mea vrea sa ceara custodia unde este mai bine din punct de ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Schafy Schafy Sunt mama unui baietel de 4 ani.Sunt cu el in Romania, iar tatal acestuia in Italia. Acesta a deschis proces de incredintare minor pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor italian carm3n45 carm3n45 Buna ziua! Sunt casatorita ....dar despartita in fapt,cu un cetatean italian si am un copil de 12 anisori , nascut in italia ( pasaport italian expirat in ... (vezi toată discuția)