Nu am primit inca hotararea, am citit doar un rezumat in pagina de Internet a instantei.
Am un program de relatii personale si mi s-a stabilit pensie de intretinere pentru minor. Bine, bine, dar sa luam situatia in care minorul sta la mine o luna in vara. Normal este sa nu-i platesc nimic mamei, pentru ca nu trebuie sa o intretin pe ea in luna aceasta, banii in cauza si pe altii ii cheltui in interesul minorului si mi se pare totodata normal ca mama sa-mi verse mie in aceasta perioada o suma pe care sa o stabileasca instanta. Gresesc cumva eu in acest rationament?
Domnule, pentru ca sa ne dam o parere, spuneti si dv. ce ati cerut dv., ce a cerut sotia pe acel aspect si ce s-a acordat.
Daca mama trebuie sa va dea banii aceia sau nu e discutabil, de la caz la caz.
Logica e simpla: ambii parinti au obligatia de intretiere a minorului. Daca sta intr-o luna 4 zile la mine si 26 de zile la mama intr-o luna cu 30 de zile, eu trebuie sa-i virez mamei 26 zile x (contributia tatalui (ron)/30 zile) si ea trebuie sa-mi vireze 4 zile x (contributia mamei (ron)/30).
Mi se pare foarte logic si usor de justificat din punct de vedere economic. Tatii nu mai trebuie sa fie priviti ca simple bancomate.
Domnul meu, cu asa o gandire nu vei fi fericit niciodata.
Copilul are memorie si se bucura de orice maruntis ii cumpara tata in zilelel de vizita, mai mult, tine minte cate acadele a primit de la tata, nu face diferenta intre o acadea si o geaca cu 200 lei; si cu cat primeste mai rar, cu atat i se intipareste mai bine in memorie.
Dragostea copilului nu o poti cumpara, o obtii tot cu dragoste, nu cu incrancenare si hartuirea mamei.
Spunea cineva ca mamele influenteaza copiii sa nu iubeasca tatii-fals, copiii simt daca sunt iubiti, indiferent ce le spune unul sau altul.
Si cand copilul creste, spre 10 ani, el va face legea si cu vizitele si cu domiciliul
"tatii priviti ca simple bancomate"?pentru ca marea majoritate a tatilor nu stiu ce insemna cresterea unui copil si nu se implica absolut deloc in acest sens.ei isi vad de serviciu in continuare fara sa se gandeasca daca au cu cine lasa copilul in ziua respectiva,daca are copilul mancare ,daca e spalat ,calcat sau daca si-a facut temele.cat v-ar fi costat plata unei bone?sau v-ati permite sa stati acasa cu copilul si sa traiti din pensia de intretinere pe care in acest caz ar plati-o mama de 180 lei?si cu toate astea, nici macar ca un bancomat nu va putem privi, ptr ca nici de asta nu sunteti in stare.suntem nevoite sa ne luptam ptr aceste pensii de intretinere de cele mai multe ori mizerabile(asta ptr ca aveti grija sa va ascundeti veniturile) ptr ca nu sunteti in stare sa le platiti de buna voie.putini sunt cei care se gandesc cu adevarat la binele copilului.
Din pacate, sunt convins ca mama copilului nu va folosi decat o parte din bani in interesul lui.
Este zgarcita si cu ea insasi.
Ani de zile am suportat singur toate cheltuielile de zi cu zi ale gospodariei si cele de investitii.
Prefer sa platesc bone, ingrijitoare, supraveghetoare, etc. si sa am copilul langa mine.
Cu el sunt convins ca as fi de 10 ori mai puternic dacat sunt acum.
Divort
ada92
Buna. Va prezint situatia vecinei mele , sper sa o puteti ajuta. In urma cu 3 ani a cunoscut un barbat roman care traia pe atunci in germania si venise in ... (vezi toată discuția)