avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CUSTODIE COPIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CUSTODIE COPIL

Daca eu si sotul plecam din tara lasand copilul in grija mamei, trebuie sa mergem la un notar sa o lasam in custodie? Mentionez faptul ca avem probleme cu soacra care e in stare de orice. Ce trebuie sa facem sa fim in legalitate si cu bebelusul in siguranta?
De acord cu Joha, copilul se creste de catre parinti, drepturile lui le exercita parintii in numele si pentru el etc.
Nu putem face hartii prin care il lasam pe minorul meu X lui bunicul, vecinului de la 2 sau unui strain eventual si contra unei sume de bani! :( E stupid si ilegal un astfel de act.

Personal, nu as inscrie copilul la gradinita mea (daca as raspunde de vreo gradinita) fara parintii prezenti personal in fata mea sa semneze cererea de inscriere!
Il lasi o saptamana la bunici, ok, il lasi o luna, mai treaca-mearga, dar nu il poti lasa cu lunile. Prostia aia facuta de autoritati cu declaratia la protectia copilului e cea mai mare imbecilitate si am mari semne de intrebare privind efectele juridice ale unei asemenea declaratii.

Pe de alta parte, daca aveti probleme cu alte persoane, mai primeste careva o plangere despre cum e ingrijit, despre cat a fost abandonat etc. Faptul ca il lasati in grija unui om in care aveti incredere nu inseamna ca, psihic, el nu simte un abandon; gravitatea depinde de varsta copilului.
Cat timp urmeaza sa stati? Veti lucra amandoi, nu il puteti lua?
Daca momentan puteam lua copilul cu noi nu mai adresam intrebarea. Nu v-am cerut parea daca e bine sau nu sa plecam fara copil, am intrebat doar care e procedura legala pt ca autoritatile sa nu considere ca am abandonat copilul.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Am anuntat Autoritatea Tutelara, am facut procura notariala prin care am imputernicit-o pe mama sa reprezinte copilul la medicul de familie, in cazul necesitatii prezentei la siptal,pentru ridicarea ridicarea laptelui praf.
Copilul si bunica vor veni ulterior. Mai intai trebuie sa ne asiguram ca exista conditiile necesare pentru ei si ca vor sta linistiti si in tara pana atunci. Ne iubim foarte mult copilul, iar daca nu am avea incredere deplina in mama nu am fi putut face acest pas.
Va multumesc inca o data pentru raspunsuri si incurajare.
Nu va suparati pe opinia mea, va spuneam ca asa zice la lege. Procura aia e asa, ca sa fie ceva, dar valoare juridica in adecvaratul sens al cuvintelor juridice, nu are. Asta incercam sa va spun.
Inteleg ca puneti problema mamei, a dv., a sotului, din pacate, mai putin a copilului. Si asta nu e o opinie personala pe care nu stiam unde s-o mai impartasesc, e o opinie strict legala. Ati mentionat de problemele cu soacra si incercam sa va analizez, juridic, problema.
Nu mereu ne place, dar nu pot da numai interpretarile frumoase daca vreau sa fiu onesta.

Copii fericiti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Cum pot face sa numim o persoana tutela minorului nostru mititelugheorghe68 mititelugheorghe68 Daca eu,sotia si baiatu de 22 ani am deceda printro nenorocire de cel de al doilea copil care este minor ce se va intampla cu el si ce am putea face noi sa-l ... (vezi toată discuția)