avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... motive de divort in NCC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

motive de divort in NCC

Buna seara,

Am senzatia ca NCC a "diluat" semnificatia motivelor de divort din vechiul cod civil, unde dupa pararea mea, erau mult mai specifice si deci si mai clare.
Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce se intelege prin "vatamarea grava a relatiilor de familie"?
Totodata, ati putea sa faceti, va rog si o enumerare?
Ce anume va nemultumeste? ca e culpa comuna? sau ce?

Ca motivele sotiei or fi derizorii sau serioase, numai ea poate determina cum sunt aceste motive PENTRU EA. Se pare ca ea nu a mai dorit sa continue convietuirea, deci ei i se pareau motive intemeiate si a reusit sa arate si instantei asta.

Unii nu pot sta impreuna pentru ca partenerul ii bate, pentru altii ajunge sa se tipe la ei... suntem diferiti, avem limite diferite si, odata ce sotia a aratat istantei ca i s-a atins limita, s-a pronuntat divortul!

E pacat ca aveti un copil si v-ati judecat, totusi. Mare pacat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin acord comun coldmountain coldmountain Buna ziua, doresc sa stiu daca in cererea depusa intanstei la un divort de comun acord mai trebuie sa enumeram motivele de divort? Noi ne-am gandit sa scriem ... (vezi toată discuția)
Culpa exclusiva narita narita Buna puteti sa imi explicati ce inseamna culpa exclusiva?multumesc (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dar sotia mea nu-mi acorda divortul traian1 traian1 vreau sa divortez dar sotia mea nu vrea sa imi acorde divortul ce pot sa fac? (vezi toată discuția)