avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de locatari restante
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de locatari restante

am restante la intretinere cumulate in suma de 4000 lei,platesc in fiecare luna aprox 500 lei (nu reusesc sa platesc contravaloarea a doua luni si nu-mi incaseaza fractiuni de intretineri lunare).administratoarea are foarte multe asociatii si reuseste sa plateasca la timp facturile de utilitati, deci nu este taiata vreo utilitate.acun mi s-a pus in vedere ca voi fi data afara din casa daca nu achit imediat tot (adica voi fidata in judecata).ce as putea sa fac?nu pot achita mai mult de o intretinere jumate pe luna pana ajung la zi...
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:03, 11 Februarie 2013
Oricand va pot da in judecata, dar sa va dea afara din casa pentru 4000 lei nu se prea poate. Executorul judecatoresc nu se baga la o asa suma mica sa faca asta. Deci stati linistita!

Totusi, trebuie sa fiti consecventa in a plati lunar o suma peste cota curenta, astfel incat incet- incet sa va stingeti restanta, altfel platiti penalizari destul de mari.

Administratora face abuz daca nu vrea sa va primeasca atati bani cat puteti plati, plus ca nu e nici moral fata de persoane care au posibilitati materiale mai reduse.

Daca nu vrea sa va primeasca sumele pe care le prezentati la achitare, cereti sa va dea in scris pe ce baza, pe ce decizie a comitetului executiv, pe ce hotarare a adunarii generale face aceasta.

Faceti o sesizare scrisa catre presedintele asociatiei care sa va fie inregistrata si semnata de primire pe exemplarul dv. (deci o faceti in 2 exemplare) si o prezentati in instanta ca dovada ca ati vrut sa platiti, dar nu v-au fost primiti banii.

Trimiteti banii prin posta si pastrati recipisa de la posta in cazul ca nu sunt primiti banii nici prin mandat postal sau.....intrebati de contul bancar al asociatiei si-i depuneti in cont. Prezentati foaia de varsamant la administratora (dar nu o lasati acolo) ca dovada ca ati platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere si restante,refuz incasare bani unlocataranonim unlocataranonim Buna ziua,dupa cum multi romani resimt criza din greu si eu sunt unul dintre ei,am ramas o perioada fara loc de munca si normal ca s-au adunat ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere bloc ACManuela ACManuela Buna seara, Ma puteti ajuta cu art din lege vizavi de plata restantei la intretinere? Avem 3 luni restanta cu plata intretinerii lunare si in seara ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul blocului Deldinik Deldinik am ramas datoare la intretinere iar acum d-na administrator nu mai vrea sa imi primeasca banii:O m-a dat in judecata pentru neplata.mama e proprietara ... (vezi toată discuția)