avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Notar, mediator sau politie in caz de accident de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Notar, mediator sau politie in caz de accident de circulatie?

buna ziua...am stat..am citit..am sunt..si am auzit "n+1'' pareri. exista speta: accident rutier pe trecere de pietoni, victima ranita usor, nicio zi de spitalizare. soferul da declaratie cu privire la accident, victima nu...(dar nu as fi foarte sigur). accidentul are loc la inceputul lui ianuarie - existand cele 60 in care victima se poate razgani si poate face plangere...INTREBARE: daca soferul si victima doresc o impacare, victima solicita 1500 ron si soferul este dispus sa o achite, cum se realizeaza impacarea pentru a fi certa..? la notar, la mediere sau in fata politiei ?. soferul vrea scrisa suma pe care o primeste victima si faptul ca renunta la orice pretentie. Respect celor implicati in acest topic si o zi buna! Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 22:53, 21 Februarie 2013
Parerea mea din ce relatati aici este ca poate depune plangere,nu cred ca se poate interpreta ca o impacare a partilor daca nu specificati concret asta,ar fi bine totusi sa luati legatura cu un avocat care sa mearga la dosar si sa va spuna exact.Prin impacarea partilor se inlatura raspunderea penala si se se stinge actiunea civila,daca plangerea este depusa si partea vatamata si-o retrage fara a se face si impacarea partilor,se inlatura raspunderea penala dar are posibilitatea sa mearga in civil pentru daune materiale si morale.Retragerea plangerii prealabile si impacarea partilor sant doua institutii diferite.
În situația în care victima nu are nici o zi de îngrijiri medicale se deschide dosar penal?
Pentru ce infracțiune?
se dechide dosar, insa dupa 60 de zile, timpul in care victima poate depune plangere, dosarul va fi inchis pentru NUP; daca sunt sunt intrunite toate elementele unei infractiuni, atunci nu se poate vorbi despre aceasta..
@patrik_:
Corect,trebuie sa fie peste 10 zile de ingrijiri medicale pentru a ne incadra in sfera penalului,poate depune plangere dar solutia este de NUP,poate sa mearga doar in civil pentru daune,daca se afla in aceasta situatie.
Totusi,utilizatorul a facut referire la zile de spitalizare care nu trebuie confundate cu zilele de ingrijiri medicale care o sa fie trecute pe certificatul medico-legal,cu alte cuvinte poate sa nu stea o zi in spital si sa aiba 50 de zile de ingrijiri medicale.
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Dnule avocat, daca in declaratia imediat dupa accident victima declara in fata politistului ca nu are nicio pretentie si semneaza in acest sens..mai poate veni ulterior..tot in intervalul celor 60 de zile, sa solicite vreo despagubire..?
vorbim de aceeasi situatie de zero zile ingrijiri medicale..ma confrunt cu o astfel de situatie..suntem momentan la un consens..numai ca victima solicita o suma de bani pentru niste analize facute dupa propria opinie, fara trimitere medicala, in urma accidentului...vorbim de o impacare intre victima si sofer..insa acesta mai este indreptatit sa solicite banii, daca a fost renuntator in declaratie in ziua accidentului la propriile pretentii? multumesc!

Alte discuții în legătură

Partea vatamata ana-maria iacob ana-maria iacob buna seara. Ce se poate intampla in cazul in care partea vatamata nu depune plangere la politiein termen de 60 de zile? Este vorba despre un accident in care ... (vezi toată discuția)
Proces in caz de accident rutier cu victima stroescu fabian stroescu fabian am accidentat pe trecere de pietoni. victima nu a dat inca declaratie la politie. au trecut 1 luna si 1 saptamana de la accident. cand incepe urmarirea penala? ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)