avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizarea postului - concediere neintemeiata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizarea postului - concediere neintemeiata

Buna ziua
Fostul meu sef , de mentionat ca nu este de nationalitate Romana, si fiind in functia de Dir. General al societatii unde am lucrat , si-a falsificat cazier (modifica data emiterii ) cazierul lui fiind fara inregistrari - deci curat- ptr . a participa la licitatii de stat ptr. constructii drumuri si ptr. a obtine permisul de vanator si port arma (cred ca din cauza lipsei timpului , de a astepta pana la emiterea cazierului a falsificat in nenumarate randuri cazierul , licitatiile au fost castigate pe baza cazierelor false , adica isi modifica data de emitere de fiecare data cand avea nevoie )mai grav fiind insa folosinta unui cazier emis de el cu alta data ptr examenul de vanator si de port arma .Vazand si afland ce face am avut o discutie verbala , la care acesta a devenit foarte agresiv verbal , dupa care in 5 min mi-a inmanat conciederea mea pe baza de disponibilizare post . Am inaintat proces ptr. conciedere . Dar intrebarea mea este daca voi numi faptele ptr. care sa ajuns la disponibilizare post ce se va intampla cu fost sef ? este pedepsita prin lege infractiunea lui de a-si falsifica cazier ptr. licitatii si ptr. permis vanator si port arma ???
Concedierea fiind una pe o baza nereala . Firma nefiind in impas finaciar , si facand angajarii in continuare pe diferite fucntii , chiar cu 3 sapt inainte de concedierea mea a mai angajat o pers pe acelasi post ca al meu .
va rog sa imi spuneti cum ar trebuii sa procedez si cum sa rezolv problema deoarece am maine prima infatisare la proces .
Multumesc anticipat

Multumesc anticipat , si va rog a-mi raspunde deoarece am infatisare maine la proces
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 18 Februarie 2009
Dovezi ar exista , deoarece toate acele caziere emise cu alte dati de el sunt depuse la institutii de stat , precum DRDP si AND , ele insa nefiind inregistrate la politie cu date de emitere , dar multumesc de sfat ptr disponibilizare , nu stiam ca angajatorul trebuie sa dovedeasca situatia disponibilizarii postului , facand in continuare angajari masive cred ca am o sansa sa dovedesc ca nu a fost o cauza reala .

Multumesc inca o data .
Condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea locului de muncă şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.
Desfiinţarea locului de muncă are o cauză reală atunci când se întemeiază pe împrejurările obiective stipulate de art. 65 alin. (1) din Codul muncii, si anume, motive care nu ţin de persoana salariatului , cum ar fi : dificultăţi economice, reorganizarea activităţii etc. Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.
doresc sa intreb persoanele de specialitate,daca in cazul in care ,un angajat actioneaza in instanta angajatorul,iar sarcina probatorie (de ex. pentru modificare pontaje ),de catre angajator iar angajatorul contiunua cu prezentare de falsuri si in instanta,cum se determina stabilirea adevarului?
Daca actele sunt false, aveti la indemana procedura inscrierii in fals, procedura reglementata de art. 180- art.184 Cod procedura civila.
costi_smkr a scris:

doresc sa intreb persoanele de specialitate,daca in cazul in care ,un angajat actioneaza in instanta angajatorul,iar sarcina probatorie (de ex. pentru modificare pontaje ),de catre angajator iar angajatorul contiunua cu prezentare de falsuri si in instanta,cum se determina stabilirea adevarului?

Inscriindu-va in fals, potrivit procedurii prevazuta de art 180-184 Cod procedura civila, trebuie sa probati ca acele documente sunt false.
Inscrierea in fals este un mijloc procedural de contestare a exactitatii mentiunilor unui inscris autentic ce redau constatarile personale facute de agentul instrumentator in limitele atributiilor sale oficiale, precum si a valabilitatii unui inscris sub semnatura privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari legale liniuta liniuta O societate este vanduta ,noul proprietar schimba denumirea firmei, face reduceri din vechii angajati si pe posturile lor face noi angajari ,pot face ceva cei ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post si anunt de angajare pe acelas post pe site-ul companiei AdamIonescu AdamIonescu Buna ziua, Am primit instiintatea de preazviz din procedura de concediere colectiva (ulterior informarii sindicatului, ITM si ANOFM). In instiintarea de ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca cu drept de somaj Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae daca inchid un contract de munca cu desfiintarea postului si respectivul desi are dreptul nu isi ia somaj cat timp nu mai pot angaja pe acel post o alta ... (vezi toată discuția)