avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Testul poligraf
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Testul poligraf

Buna ziua.
Lucrez la un amanet iar seful tocmai ne-a anuntat ca va trebui sa facem testul poligraf. In cazul in care refuzam acest lucru,ni se va desface contractual de munca. As dori sa stiu daca ma poate oblige cineva,fara o hotarare judecatoareasca,precedata de o plangere la politie sau alte masuri legale, sa fac acest test. De asemenea daca mi se poate desface contractual de munca in cazul refuzului. Nu exista aceasta obligativitate nici in contract,nici in fisa postului,nu s-a cerut acordul. Problema este pusa exact asa: ori il faci,ori te dam afara. Care sunt masurile legale pe care le pot lua in cazul in care se desface contractual de munca pentru asta?

Va multumesc si astept un raspuns cat mai clar :((

O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:00, 18 Februarie 2013
Ce treaba accidentul de munca cu testul poligraf ? ... daca tot sustineti ca au competenta cu privire la testul poligraf care este actul normativ ce prevede asa ceva? ..
Dl.Freelis,
Amestecati ceea ce am scris .
In primul rand,nu sustin ca testul poligraf este proba admisa in justitie.
2.Nu am afirmat ca ITM-ul are acest drept de testare cu aceste aparate.Ei au ,sau ar trebui sa aiba competente de verificare a respectarii drepturilor si conditiilor de munca adecvate ale salariatilor .Prin analogie,ar fi trebuit sa fie competenti si pentru verificarea abuzurilor de acest gen, asupra salariatilor .
Daca doriti sa discutam drept, insclusiv dreptul muncii, in modul fair-play, va stau oricand la dispoztie .
Cu stima,
Marius Bote .
1. Nu amestec nimic din ceea ce scrieti .. va contraziceti in postaro , intrucat ati afirmat mai sus spuneti ca nu au atributii in acest sens .desi eu cred ca nu este asa .

2. Postarea initiala nu se refera la niciun accident de munca ..


p.s.
Daca doriti sa discutam drept, insclusiv dreptul muncii, in modul fair-play, va stau oricand la dispoztie .


Nu trebuie sa va considerati superior mie .. intrucat nu aveti inca stabilita aceasta calitate .. faptul ca din postarile dvs reiese altceva, nu inseamna ca sunteti singurul stiutor de drept ...
Buna ziua din nou.

Am avut o discutie cu seful meu referitor la problema expusa ieri. Mi-a spus ca se vor face acte aditionale la contractele de munca,unde va fi specificata obligativitatea efectuarii acestui test din 6 in 6 luni. Costurile vor fi suportate de catre firma,dar in cazul in care un angajat nu trece testul,cheltuielile vor fi suportate de catre acesta. Mi se pare un abuz,atat actul aditional,cat si plata testului in cazul in care nu se trece. Pot refuza semnarea acestui act aditional? Si se poate desface contractul de munca in urma refuzului? Am gasit ieri un act normativ cu privire la testul poligraf,unde se specifica faptul ca refuzul sau ''picarea'' testului nu poate atrage dupa sine penalizarea angajatului si nici lezarea drepturilor acestuia,nefiind o dovada a vinovatiei acestuia. Ma rog,exprimarea era in termeni juridici,esenta este asta.

M-am saturat de astfel de ''patroni'' care considera ca angajatul este supusul lui total si ca are dreptul sa faca orice considera de cuvinta. Si greseala este a noastra,a celor care lucram pentru ei,pentru ca traim cu impresia ca noi nu putem avea dreptate niciodata si ii lasam in pace...Din pacate nu as vrea sa renunt la locul de munca,cu toate ca mi-ar fi mai simplu. Imi place ceea ce fac,dar nu vreau sa fiu tratata ca ultimul infractor. Asta era ca o mica paranteza,Sunt dezamagita de tot ce se petrece...

O zi frumoasa!
Nu va poate obliga nimeni sa semnati niciun act aditional, cu atat mai mult cu cat acesta va obliga la suportarea unor costuri si nici nu poate constitui temei de desfacere a c.i.m.
Contestati decizia de incetare in instanta daca aceasta este emisa...

Alte discuții în legătură

Testul poligraf adryan35 adryan35 Buna ziua. Sant angajat la o societate comerciala de paza si in cursul lunii Iunie am fost nevoiti sa ne supunem testului poligraf pe motiv de a vedea daca ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa fac test poligraf ? Stefan2018 Stefan2018 Am luat ceva de la o firma , am fost \"descoperit\" , am inapoiat prejudiciul, dar sefu vrea mi-a spus ca nu trebuie sa platesc nimic , doar ca trebuie sa dau ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in cazul unui test poligraf conceput de examinator ca sa fie picat Biscuite1 Biscuite1 Pe data de 8 decembrie am accidentat mortal cu masina un catel in obictivul in care lucram, insa nimeni nu ma crezut ca a fost pur si simplu o intimplare si am ... (vezi toată discuția)