avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Divort-credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Divort-credit nevoi personale

Buna seara,
Numele meu este Marian, si va cer sfatul in legatura cu un credit de nevoi personale, incheiat de sotie in urma cu 4 ani (pe 10 ani), in care eu sunt denumit ca si imprumutat solidar(conform denumirii din contract) .Deoarece in casnicie au intervenit unele probleme, am depus actele de divort. O prima infatisare a avut loc urmand a se incheia la a doua. Din aceasta relatie, au rezultat un copil in varsta de 13 ani si un contract de credit incheiat de sotie.Ca si partaj nu avem mare lucru, deoarece nu avem acte pe nimic;fizic, am echipat/ mobilat doua locuinte una pusa la dispozitie de parintii ei , unde am locuit in prima parte a casatoriei, a doua de parintii mei unde locuim in prezent . Conform intelegerii dintre noi (soti) urma sa platim cate jumatate din valoarea ratei lunare. O perioada a functionat, a urmat doua situatii in care sotia nu a mai platit partea ei de rata la timp , lucru ce a dus la prelungirea contractului, chiar daca eu luna de luna am platit partea mea . In situatia data, am reusit sa o conving sa depunem de comun acord o cerere la banca pentru a separa restul de credit in doua parti egale, pe numele fiecaruia, chiar daca in momentul de fata ea nu a mai platit partea ei de rata de aproape 4luni si nici nu intentioneaza a o face prea curand. Pana la o solutionare din partea bancii, avand in vedere ca la inceputul lui martie va fi a doua infatisare pentru divort, cum ma sfatuiti sa procedez pentru a pune punct acestei nereusite in viata. Este necesar sa deschid o alta actiune in instanta?! , pun aceasta intrebare intrucat angajatii bancii unde am depus cererea spun ca interesul bancii este de a recupera banii si mai putin i-i intereseaza de la cine - de la ea ca si titular de contract sau de la mine ca si imprumutat solidar(sot la momentul incheierii contractului).
Va rog a ma ajuta !!!.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:43, 21 Februarie 2013
In acest caz, ambii fosti soti sunteti imprumutati asa cum rezulta din contract , asa ca alte probe nu sunt necesare pt a dovedi ca e datorie comuna.



Ati discutat cu fosta sotie, ea ar fi de acord sa preia jumatate din credit ? Pt ca banca ar putea fi de acord , mai ales daca fiecare are un salariu destul de mare pt a putea sustine rata. Daca banca nu e de acord sa incheie acte aditionale cu fiecare ( sau cu o refinantare), nu aveti ce face, fata de banca veti fi datori la comun.

(Daca v-ati pune cu sotia de acord, puteti incerca sa luati fiecare imprumut pt a plati jumatate din actualul credit .)


Daca ajungeti in instanta, cereti sa impartiti datoria comuna pe jumatate, sa platiti individual cate jumatate din rata, ori sa preluati dvs contractul de credit si fosta sotie sa va dea lunar jumatate din rata ce o platiti la banca pana la concurenta sumei-X reprezentand jumatate din creditul ramas de plata la data de..iar in caz de intarzieri, sa se aplice si penalitati cf contractului incheiat cu banca.
Ar trebui sa citati si banca indiferent ce va hotarati sa cereti in legatura cu creditul ca hot sa-i fie opozabila.



Userul aminteste ca el este singurul imprumutat.
Asadar, instanta trebuie sa constate ca datorie este comuna, prin probatoriile administrare.



Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ati omis bucatile astea
co partas la acelasi credit cu doamna
si
incheiat de sotie in urma cu 4 ani


Daca pe contract ar fi doar unul, cum putea domnul sa ceara bancii sa imparta creditul la doi ?:)
Ultima modificare: Marți, 19 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Chiar daca era numai el titular al contractului ( relatarea nu este foarte clara ) creditul putea fi partajat in instanta, in cazul in care se aprecia ca imprumutul a fost dobandit pentru sustinerea obligatiile obisnuite ale casatoriei.




Sigur ca da, daca ar fi fost doar dansul titular, ar fi trebuit sa dovedeasca ca banii s-au cheltuit in comun, nu toate datoriile contractate in timpul casatoriei sunt comune

Alte discuții în legătură

Divort - imprumut la banca razvancococi razvancococi Puteti sa ma ajutati cu un raspuns , am facut un credit de nevoi personale acum vreo 10 ani la banca ,luandu-se in considerare si salariul sotiei, fiind ca si ... (vezi toată discuția)
Credite bancare ContSters6135 ContSters6135 Am o speta si nu prea stiu cum sa o rezolv. In timpul casatoriei, sotul a contractat 2 credite pt. nevoi personale. In unul el este imprumutatul, iar in ... (vezi toată discuția)
Impreuna cu fostul sot am facut in imprumut nevoi personale la banca si am ramas doua luni in urma cu plata ratei gabrela37 gabrela37 am divortat la sfarsitul lunii martie ac si cu cinci ani in urma am facut un imprumut nevoi personale la banca pe numele meu ca imprumutat si al sotului ca si ... (vezi toată discuția)