avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua.As dori si eu un raspuns daca se poate.In 2010 am luat un credit de 22200 pe firma la care sotul meu a pus gaj masina .Am platit cateva rate dupa care am intrat in imposibilitate de plata .Anul trecut am primit instiintarea de executare de atunci platim lunar o suma de 500lei.Astazi cand am vorbit cu executorul mi-a spus ca merg in continuare penalizarile este legal ca dupa ce am ajuns la executor penalizarile banci sa mearga in continuare.Va rog ajutati-ma cu un raspuns.Chiar daca vindem masina nu putem acoperi suma de 22000lei.va multumesc
Cel mai recent răspuns: zoltanilona , utilizator 11:57, 19 Februarie 2013
Buna ziua,
banca a oprit cartea masinii pentru a-si lua o masura de siguranta in plus, facand si mai dificila vanzarea.
Daca masina nu este atat de importanta, analizati posibilitatea desfiintarii societatii prin introducerea unei cereri de insolventa. Aceasta cerere sepoate face de catre administratorul societatii sau o va face chiar banca, daca nu veti mai plati.

Avocat Costi Boncu
masina acum am incercat sa o vindem si nu primim pe ea decat 2500euro .daca am inteles bine daca ea nu acopera datoria nu o pot lua sa o execute?pe numele meu si al sotului nu avem nimic doar el lucreaza cu un sal pe cartea de munca de 400lei cu 4 ore eu sunt in concediul de crestere al copilului.
Pot executa masina, insa suma recuperata nu va fi de ajuns pentru a stinge debitul.

In continuare, societatea comerciala este cea care este datoare si nu dvs personal, astfel ca nu aveti de ce sa va ganditi la executarea veniturilor personale.

Cel mai bun sfat este acela ca administratorul sa formuleze cerere de intrare in insolventa. Din momentul declansarii procedurii de insolventa, nu vor mai curge dobanzi si penalizari.
da dar masina este pusa gaj chiar daca este personala banca o poate lua si vinde nu?
Buna ziua,

banca si-a luat toate masurile de siguranta pentru ca dvs sa nu puteti instraina masina tocmai in ideea ca ei sa o vanda si sa ia pretul obtinut. Ei pot sa faca acest lucru indiferent daca se acopera intreaga creanta sau numai o mica parte din ea. Dupa vanzarea masinii ei vor continua procedurile de eexcutare impotriva firmei dvs. Sotul nu ar trebui sa fie executat silit decat daca a garantat CU TOATE BUNURILE SALE, intr-un contract de fidejusiune. Din ce spuneti dvs, singura garantie este masina. Prin urmare, solutia este sa deschideti procedura insolventei dar numai implicit : nu mai platiti nimic bancii iar ei vor face exact asta. Vor deschide procedura , vor vinde masina iar daca firma nu mai are alte bunuri se vor opri acolo. Inainte de orice asigurati-va ca nu ati semnat un contract in care sa garantati cu toate bunurile nu numai cu masina.

Avocat Costi Boncu

Alte discuții în legătură

Executare girant pf pentru srl ContSters96141 ContSters96141 Parintii mei au pus gaj acum 2 ani apartamentul lor (pentru 1 an) pentru un credit luat de o firma SRL (nu e a lor era a fratelui). In 2008 cand a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)
Cum scap de contractul de fidejusiune? Mihaela Nicolaescu Mihaela Nicolaescu Buna ziua. Sunt administratorul unei SC care a intrat in insoventa. Cu cateva zile dupa intrarea in procedura, am primit o citatie de la o societate creditoare ... (vezi toată discuția)