avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit nevoi personale

Buna ziua,

Sunt sigur ca s-a discutat de nenumarate ori acest subiect dar rog un mic ajutor. Eu si sotia mea avem cate un credit de nevoi personale ramas neachitat din cauza problemelor financiare. Aceste credite au fost declarate scadente anticipat chiar daca s-a solicitat o re-esalonare a platilor acum cand ne-am "revenit" un pic pe plan material. In cazul emiterii titlului executoriu:

- pot fi executate bunuri, in special imobile, apartinand parintilor daca domiciliul meu si al sotiei este pe aceeasi adresa (desi nu s-a girat cu acestea)?
- pot fi executate bunuri apartinand societatii comerciale la care noi suntem asociati/administratori?
- exista vreun centralizator sau de unde stie un executor ce bunuri apartin unei persoane fizice?

Va multumim pentru ajutor!
Buna ziua as avea si eu o intrebare.Fratele meu are un credit la o banca si nu mai are posibilitatea deocamdata sa plateasca ,are restante.As vrea sa stiu daca au dreptul cei de la banca sa faca executare silita desi el nu are nici un bun in casa si nu a girat cu casa,care este pe numele tatalui.De asemenea eu iam dat o adeverinta de salariu de la locul meu de munca pentru ai da creditul(au spus ca este o adeverinta pentru a se vedea ca mai este un salariu in familie):(.Este posibil ca banca sa imi solitice mie sa platesc suma????
Multumesc
Au dreptul sa execute silit orice bun al fratelui dvs, bun existent sau bun viitor. Nu poate executa bunurile celorlalti membri ai familiei
Va multumesc ca ati raspuns asa pront.As vrea sa imi raspundeti si la cealalta intrebare legata de acea adeverinta de salariu??se poate ca sa platesc eu restantele din cauza ca iam dat acea adeverinta???multumesc
Daca nu ati semnat contractul de credit ca si garant nu se poate.
Buna,
Am avut un credit la [editat] unde, datorita problemelor financiare, am intarziat cu plata ratelor. Desi in urma discutiilor telefonice cu un reprezentant al lor mi-am respectat toate intelegerile de plata, creditul a fost cedat unei firme de recuperare. Explicatia celor de la [editat]a fost ca mai intai se recupereaza toate penalizarile si dobanzile si abia la urma partea de imprumut din rata lunara iar sumele depuse nu au acoperit toate aceste componente. Intrebarea mea este daca aceasta practica poate fi contestata ca si abuziva (clauza abuziva in contract).
In al doi-lea rand, m-ar interesa, in cadrul executarii silite, cum se procedeaza daca detin o cota de 1/4 dintr-un imobil, in devalmasie.
Multumesc,
Bogdan C.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Executare silita ioasaf ioasaf Care sunt bunurile mobile si imobile care nu pot fi executate silit? Dar va rog in mod concret. frigider,televizor etc. Daca am o singura locuinta poate fi ... (vezi toată discuția)
Curiozitate UnSimpluUtilizator UnSimpluUtilizator Buna ziua. Astazi, unul dintre parinti a fost sunat de o \"parasuta\" de la un IFN (a vorbit ca la usa corpului, ma intreb cine angajeaza asemenea maimute ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)