avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara!

Buna ziua,

As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara pentru un copil al carui tata nu are nici un venit oficial si mai are doi copii dintr-o casatorie anterioara? Are totusi, o firma de prestari servicii, pe numele lui, si presteaza activitati sportive (fitness), dar firma este non-profit sau asa ceva si stiu sigur ca obtine bani, in primul rand cotizatiile participantilor care insumate ii ajung sa plateasca chiria salii si ii si raman, obtine sponsorizari si directionari de 2% in acelasi cont al firmei, sume importante.
Intrebarea mea este daca instanta se poate lega de aceste venituri si cum s-ar calcula? Si as dori sa stiu cat dureaza procesul si ce se poate intampla daca acesta nu plateste la timp sau deloc pensia alimentara. Va multumesc!
...temeiul pentru cererea mea este ca nu si-a acceptat copilul de cand s-a nascut, nu s-a implicat in cresterea lui, nu a relationat cu el, copilul e pe numele meu, e al meu, locuieste cu mine, "tatal" are viata lui in alta parte...credeti ca aceste motive sunt suficiente pentru cererea mea?
Cele enumerate de dvs nu sunt motive suficiente pt o custodie exclusiva. Sunt motivele dvs pt care nu-l doriti in viata copilului, insa daca tatal isi va manifesta interesul in acest sens, cele enumerate de dvs nu vor fi suficiente pt a-l scoate pe tata din viata copilului.

Si instantele vor considera ca este in interesul copilului sa aiba 2 parinti care sa aiba grija de ei.
Nu inteleg, e destul de bun pentru pesie de tata dar nu si pentru a fi tata in adevaratul sens al cuvantului???
Domnisoara, se pare ca ati pierdut esentialul.....5 ani l-am rugat sa faca parte din viata copilului meu, dar nu a vrut...m-am chinut singura de cand l-am nascut si l-am rugat mereu cu pretul sanatatii mele sa ma ajute in cresterea si educarea lui....Dvs. aveti copii? De avocati ca dvs. ma feresc eu, care sunt subiectivi si vorbesc doar din carti....sunteti femeie si ar trebui sa intelegeti niste aspecte...Nu eu il scot din viata copilului, el nici macar nu a intrat....consider ca mi-am facut datoria de fata de copilul meu de a avea tata, dar nu am reusit....si observ ca au fost cazuri in care instanta a dat custodie exclusiva si mamelor care vin din casatorii legale, care au avut avocatii buni...in locul dvs. m-as feri sa dau "verdicte" fara sa pun intrebari pentru ma lamuri exact......si da, mi se pare normal sa participe financiar atata vreme cat legea permite acest lucru....copiii nu cresc cu aer....e binevenit in viata lui, dar nu doreste acest lucru....cum v-ati simti ca o instanta sa va dea custodie comuna cu cineva care nu va doreste copilul in viata lui?
Promovati o actiune pt obtinerea custodiei exclusive, facand probe in sensul ca parintele nu a fost prezent in vata copilului pana acum, ca este si va fi si in viitor greu de luat decizii comune in ceea ce priveste copilul in aceste conditii. Incercati sa convingeti instanta ca este spre interesul copilului ca dvs singura sa decideti in ceea ce-l priveste, ca si pana acum.

Cat despre pensie de intretinere, incercati sa faceti dovada veniturilor si a nivelului de trai (unde locuieste, cate imobile are, ce fel de masini conduce).

Trebuie insa sa intelegeti ca totul depinde de probele care se vor face in dosar, de ceea ce veti reusi sa dovediti si ca e greu ca noi sa va dam solutii sigure. Va putem sfatui doar raportat la putinele elemente pe care dvs ni le dati, prin prisma practicii si a legislatiei in domeniu.

Alte discuții în legătură

Custodie copil/incredintare copil mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Am un copil de 3,5 ani. Tatal a recunoscut copilul, nu am fost niciodata casatoriti. Acum este plecat din tara pe o perioada nedefinita iar eu ... (vezi toată discuția)
Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl copilului ... Adina_Cristina1994 Adina_Cristina1994 Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl copilului meu : -a părăsit domiciliul -are probleme cu alcoolul și a venit de multe ori beat și a ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)