avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara!

Buna ziua,

As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara pentru un copil al carui tata nu are nici un venit oficial si mai are doi copii dintr-o casatorie anterioara? Are totusi, o firma de prestari servicii, pe numele lui, si presteaza activitati sportive (fitness), dar firma este non-profit sau asa ceva si stiu sigur ca obtine bani, in primul rand cotizatiile participantilor care insumate ii ajung sa plateasca chiria salii si ii si raman, obtine sponsorizari si directionari de 2% in acelasi cont al firmei, sume importante.
Intrebarea mea este daca instanta se poate lega de aceste venituri si cum s-ar calcula? Si as dori sa stiu cat dureaza procesul si ce se poate intampla daca acesta nu plateste la timp sau deloc pensia alimentara. Va multumesc!
Asa este, aveti dreptate, multumesc pt.raspuns, doamna avocat!
Daca ar fi fost dupa mine, nu scriam azi pe acest site ci eram in parc cu copilul meu si tatal lui. Din pacate, nu este asa. Eu voi cere ceea ce consider eu in momentul de fata ca trebuie sa cer....Daca lucrurile se vor schimba peste ani, sau se vor aseza, usa noastra este deschisa.....dar ramane in suflet durerea de mama ca fiul ei va creste fara prezenta tatalui, desi acesta ar fi putut face parte din viata noastra...
Marilena-lena a scris:

...in locul dvs. m-as feri sa dau "verdicte" fara sa pun intrebari pentru ma lamuri exact......

Pai v-am pus intrebari pe pagina trecuta si mi-ati raspuns ceva de genul "e pe numele meu, e al meu", or de aici eu ce sa inteleg decat o nevoie a dv. de posesie? Am intrebat despre influienta alcoolului tatalui acestui copil in viata micutului, dar n-am primit raspuns...
sanse sa exercitati autoritatea singura aveti foarte-foarte mici, atunci nu vad la ce va ajuta o astfel de actiune.
Va avea drept potentiale efecte doar enervarea tatalui suplimentara, plata de cheltuieli de judecata, chestiuni care nu ajuta pe nimeni si in niciun caz pe copil.
Si nu va ajuta nici sa confundati relatia dv. cu tatal cu relatia copilului cu tatal, asta psihologic, in viata de zi cu zi. Nu-l ajuta nici pe copilul dv., discutati cu un psiholog despre asta.

Imi pare rau ca nu va place raspunsul, insa e raportat la lege mai mult si la situatia de fapt mai putin, ca nu ati vrut sa mi-o descrieti prea mult.
Succes, copil fericit!

....domnisoara, daca tatal s-ar enerva din cauza procesului, ar fi "de bine", va spun sigur...asta ar insemna ca reactioneaza, ca aude si vede, ca intelege si doreste sa faca parte din viata copilului...oricum, m-am cam lamurit...sunt avocati si "avocati"...raportati dvs.situatiile la ce doriti, eu nu cred ca vreo instanta din lume aplica legea asa, in general, la comun,si nu tine cont de particularitatile fiecarei situatii....ca "interesul superior al copilului" e doar asa, o expresie....dati-mi voie sa imi aleg un avocat care este si parinte, e dreptul meu.
In primul rand, sigur, instantele nu ar trebui sa aplice legea generic, insa eu aici nu sunt instanta si nici nu am informatii, le solicit degeaba.
Daca asa trunchiat veti informa si instanta, asa se va pronunta si ea; sper sa procedati altfel in fata judelui, lasand frustrarile personale deoparte, faptul daca judele are au ba copii nefiind relevant.
...nu voi informa instanta trunchiat, eu aici am intrebat doar aspectele care -mi lipseau d.p.d.v. juridic., sa ma lamuresc asupra intregii situatii personale. De altfel, am primit deja raspunsuri avizate! de la alti avocati. Multumesc si pentru interventiile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil/incredintare copil mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Am un copil de 3,5 ani. Tatal a recunoscut copilul, nu am fost niciodata casatoriti. Acum este plecat din tara pe o perioada nedefinita iar eu ... (vezi toată discuția)
Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl copilului ... Adina_Cristina1994 Adina_Cristina1994 Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl copilului meu : -a părăsit domiciliul -are probleme cu alcoolul și a venit de multe ori beat și a ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)