avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandat de perchezitie domiciliara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandat de perchezitie domiciliara

Buna ziua! Apelez la acest forum deoarece nu stiu unde in alta parte sa cer ajutor.Iata despre ce este vorba:
Ieri dimineata in jurul orei sase m-am trezit cu doi inspectori de la politie care mi-au fluturat in fata niste legitimatii pe care buimaca fiind nici nu an reusit sa le citesc apoi mi-au falfait prin fata un mandat de perchezitie emis de Judecatoria Alba Iulia , eu locuind si avand domiciliul in Braila, au dat buzna in casa si mi-au confiscat hard discurile de la calculatoare fara a mi se explica practic de ce , daca sunt acuzata de ceva etc. Tot ce mi-au spus este ca astea au fost dispozitiile si ei asta fac.As dori sa stiu daca aceasta perchezitie a fost facuta conform legii?
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
Nicola1977, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 01:49, 25 Februarie 2013
Calculatoarele sunt cumparate din magazin....Altex,Flanco,etc iar hardurile ridicate au fost cumparate cu acte in regula de la magazine de specialitate de aici din Braila. Si eu si sotul meu suntem oameni seriosi,singurele lucruri la care ne uitam pe net sunt stiri,emisiuni de stiinta si de ce nu si un film bun.Mentionez ca nu avem TV si orice informatie avem nevoie cautam pe net. Copiii mei cauta doar lucruri exclusiv legate de scoala. Deci nu ma simt vinovata cu nimic si practic nu stiu ce am facut.
ma rog...nu vreau sa va sperii , dar ceva nu este in regula ! politia nu vine sa ridice hardurile unor pc-uri fara vreun argument ! acele maganize care v-au vandut hardurile , v-au eliberat chitantze au facturi ? aceste pot fi probe care va pot dovedii nevinovatia ... cum am mai spus , ceva pute !!!!
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
ContSters185493, utilizator
Dvs. trebuia sa cititi cu atentie autorizatia de perchezitie. Acolo scria pentru ce era data. Pe internet nu o sa va lamuriti niciodata pentru ca nu avem de unde sa stim ce scrie acolo.

Si mai e ceva: nu are legatura cu cu hardul in materialitatea lui ci, probabil este vorba de o infractiune informatica.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
pai asta am explicat la inceput ...cine stie ce infractiuni informatice/virtuale s-au facut de pe acele hard-uri , nu conteaza pe ce PC -uri au fost montate , cineva a comis o infractiune , iar informatiile incriminatorii , au condus catre calculatoarele doamnei...deci , nu are logica ca politia sa intre in casa mea si sa-mi i hard-ul , de dragul de al lua....mai lipsesc informatii !!!
Perchezitia s-a finalizat cu mandat de aducere ? a fost cineva din casa luat la declaratii ?

Alte discuții în legătură

Confiscare bunuri andreicristi andreicristi buna dimineata! Imi cer scuze daca intrebarea este mai ciudata, am vazut stiri pe internet (de exemplu pt trafic de droguri sau filme descarcate pe torenti ... (vezi toată discuția)
Ip-ul proba valida sau nu in instanta? romanas romanas fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in ... (vezi toată discuția)
Recuperare poze de pe hard disk confiscat la perchezitie spidey89 spidey89 Buna ziua, In 2009 mi s-a facut o perchezitie domiciliara de catre DIICOT Bucuresti pe motivul unei infractiuni informatice, de unde mi s-au ridicat mai multe ... (vezi toată discuția)