avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... doua dosare penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

doua dosare penale

am si eu o intrebare referitoare la cele doua dosare penale pe care le am,pe data de 3martie 2012 am condus un autoturism neinmatriculat si cu numere false,am fost prins in trafic dupa care miau facut dosar penal luat permisul de conducere eliberandumi o dovada cu dreptul de a nu mai circula pana la terminarea cercetarilor,la zece luni dupa cazul asta mai precis pe 27ian2013 din nou am condus un autoturism tot neinmatriculat si cu numere false,am fost depistat in trafic dupa care mi sa intocmit al doilea dosar penal,pe 19 luna aceasta am fost chemat la parchet in legatura cu primul dosar si procurorul ma intrebat daca cunosc cauza pentru care am fost chemat si daca imi mentin declaratiile date iam zis ca da,el mia zis sa stau linistit ca puscarie nu fac nestiind faptul ca mai am un dosar la politie tot pentru asa ceva,defapt asta fiind mai grav ca la asta aveam permisul suspendat,mentionez ca nu aveam alcoolemie nici la primul dosar nici la al doilea,intrebarea mea este daca fac puscarie sau pot scapa cu suspendare,ce sentinta o sami dea la primul,ce sentinta o sami dea la al doilea,o sa iau suspendare la primul si executare la al doilea,sau amenda penala la primul si suspendare la al doilea?
si la al doilea cu executare fiind recidivist???


Cele doua infractiuni sunt concurente, intrucat au fost savarsite inainte de a se pronunta o hotarare definitiva pentru una dintre ele.

Cel mai probabil se vor judeca separat, astfel se va aplica o pedeapsa pentru prima fapta (cel mai probabil cu suspendare), iar in momentul in care se va judeca a doua fapta, instanta va aplica o pedeapsa pentru aceasta a doua fapta, va constata ca cele doua fapte sunt concurente si va aplica in final pedeapsa cea mai grea (cea mai mare).

Suspendarea conditionata ori sub supraveghere se poate aplica si in caz de concurs de infractiuni.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
@ramescu:Cititi recidiva inainte sa raspundeti,infractiunile sant concurente,in caz de condamnare definitiva in ambele dosare, se vor aplica dispozitiile art.34 si 35 c.p.
ART. 37
Recidiva în cazul persoanei fizice
Există recidivă pentru persoana fizică în următoarele cazuri:
#B
a) când după rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de 6 luni, cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune cu intenţie, înainte de începerea executării pedepsei, în timpul executării acesteia sau în stare de evadare, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru a doua infracţiune este închisoarea mai mare de un an;
b) când după executarea unei pedepse cu închisoare mai mare de 6 luni, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, ori după împlinirea termenului de prescripţie a executării unei asemenea pedepse, cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune cu intenţie pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de un an;
c) când după condamnarea la cel puţin trei pedepse cu închisoare până la 6 luni sau după executare, după graţierea totală sau a restului de pedeapsă, ori după prescrierea executării a cel puţin trei asemenea pedepse, cel condamnat săvârşeşte din nou o infracţiune cu intenţie pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de un an.
Există recidivă şi în cazurile în care una dintre pedepsele prevăzute în alin. 1 este detenţiunea pe viaţă.
Pentru stabilirea stării de recidivă în cazurile prevăzute în alin. 1 lit. a) şi b) şi alin. 2, se poate ţine seama şi de hotărârea de condamnare pronunţată în străinătate, pentru o faptă prevăzută şi de legea română, dacă hotărârea de condamnare a fost recunoscută potrivit dispoziţiilor legii.
Buna seara cu o intrebare va deranjez am avut un dosar penal care mi sa dat sentinta in luna decembrie de 8 luni cu suspendarea si 2 ani cu reabilitare dar pana să-mi dea această sentinta am mai facut un dosar care de acum se judecă imi puteti da un răspuns cam cum ar fi procedura se va transforma astea 8 luni in închisoare sau ce se va întâmpla va multumesc

Tudor costin a scris:

B I U "

Soțul meu in 07.03.2020 ,a fost oprit de poliție, a refuzat testarea cu echilotestul,a fost dus la sânge și ii sa dat o dovadă de circulație de 15 zile ,după o săptămână au venit rezultatele de la sânge avand o valoare de 2,78 in sange ,de un an de zile nu ne-a căutat nimeni ,dosarul este încă la poliție. Zilele astea ne-a mai venit o înștiințare cu un dosar penal din 2015 cu art.260 si 261 nu stim despre ce este vorba. Intrebarea mea este ,poate face pușcărie pentru cele două dosare ?
Biu,,

Alte discuții în legătură

Inchisoare cu suspendare picika picika buna in februarie 2011 am fost condamnat 10 luni inchisoare cu suspendare....intre timp am avut un alt proces si in martie 2011 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)
Recidivist, explicatie termen rusu ioan rusu ioan se considera a fi recidivist, daca? pt. conducere auto cu permis suspendat s-a primit o pedeapsa de 4 luni cu suspendare si apoi pt. trafic droguri 3 ani. Ce ... (vezi toată discuția)
Arestare sau tot suspendare? Imparatul Imparatul Varul meu a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt. o infractiune cu intentie, dupa vechiul cod penal. I s-a stabilit un termen de incercare, care inca nu ... (vezi toată discuția)