avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna seara ! Am o mare rugaminte la dvs ! Am fost concediata din motive ce nu tin de mine ( chipurile restrangerea activitatii , desfiintarea postului - fara a mai putea fi repartizata in alt loc de munca din cadrul societatii , chiar daca sunt cel mai vechi om in firma si am si studii superioare - pur si simplu seful a simtit nevoia de a scapa de mine !) . In data de 23 dec a fost ultima zi de munca ( preavizul meu a tinut din 17 nov pana la 23 dec 2008!) si seful a venit cu un plic cu bani ( spunand ca este din partea lui , cred eu ca o prima de sarbatori !) si mi-a dat sa semnez o hartie, care arata ca un stat de plata individual , pe care era specificata suma de 540 lei , spunandu-mi ca vrea el sa mai imi dea un salariu minim pe economie in luna ianuarie ( chiar ma gandeam ce marinimos este dupa ce m-a dat afara ca pe un nimic !) , si ca ma va suna colega sa vin intr-una din zilele de salariu , sa-mi iau banii . Bineinteles ca am asteptat cele 2 zile de salariu din ianuarie( 10 si 23) dar n-am fost chemata de nimeni la firma , si-atunci l-am sunat si l-am intrebat daca mai este valabil ce-am semnat ! A raspuns foarte amabil si m-a amanat peste o saptamana ! Dar nici atunci nu m-a sunat! Apoi pe 5 feb.sotul meu s-a intalnit cu el si fostul meu sef i-a spus sotului , printre altele , ca imi este dator cu niste bani si o sa mi-i dea la urmatorul salariu (13 feb) .Evident ca nu s-a intamplat asa ! Citind pe forum am observat ca el era de fapt obligat sa-mi plateasca un salariu compensatoriu ! Ma simt tradata de N ori : pentru ca m-a concediat abuziv ( dupa ce am plecat au fost aduse 2 fete in firma , care lucreaza la negru - deci avea nevoie de oameni !) si n-am avut curajul sa contest la Tribunalul muncii asta in termen de 30 de zile ; pentru ca-si bate joc de mine cu banii pe care a spus ca mi-i da si ma face sa-l sun si sa ma milogesc de el ( razand pe la colturi , cum bine-l stiu de-atatia ani! ) ; pentru ca m-a nedreptatit de-atatea ori in timpul lucrat la el ; s.a.m.d. Dupa cat timp are voie sa aduca pe altcineva in firma la locul de munca pe care-l aveam eu ? Ce ma sfatuiti ! Va multumesc din suflet !
Cel mai recent răspuns: ContSters79307 , utilizator 21:22, 17 Februarie 2009
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile date si pentru timpul pe care mi l-ati alocat ! O seara buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva!!! super tare:)) daniel_petolea daniel_petolea buna tututror permiteti-mi sa-mi expun situatia, caci doresc un raspuns, o rezolvare... de un an de zile sunt angajat pe postul de cameraman, la un post ... (vezi toată discuția)
Concediere prin desfiintarea postului.urgent!!! andrea23 andrea23 Buna seara! Lucrez la o firma ca si inginer in industria alimentara-sef de schimb ambalare.Problema mea este urmatoarea.In productie sunt 6 sefi de schimb,3 la ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu ContSters100914 ContSters100914 in cazul in care Sindicatul a cerut in CCM acordarea salariului compensatoriu doar pentru cei ce au lucrat peste 1 an in firma acesta se mai acorda celor ... (vezi toată discuția)