Am fost concediat verbal, de angajatorul meu, in 30.04.2009. Nu mi s-a inmanat nici o decizie de concediere. Nici un preaviz. Nu mi s-a imputat nimic, legat de serviciu sau vre-un alt motiv.
Asa ca, nu am putut face nici o contestatie la concedierea mea.
N-am avut ce sa atac.
In data de 17.04.2012, - inainte de a se implini 3 ani, am deschis actiune in instanta, pentru a reclama drepturi banesti, retroactive.
Cum procedez la probarea concedierii mele?
Mi se va admite in instanta, proba cu martori?
Cum pot dovedi nulitatea concedierii mele, sau culpa exclusiva, a angajatorului meu, - data de la care, sa-mi poata fi considerata cumularea drepturilor salariale, pana la ramanerea definitiva, a hotararii ?
Sunt inca, inainte de primul termen, asa ca, pot sa-mi mai precizez cererea.
Va multumesc, daca aveti idei pe tema propusa de mine!
Contestarea deciziei de concediere nu se face la angajator , ci la instanta de judecata ... termenul de prescriptie al contestatiei pentru 2009 era de 30 de zile de la data comunicarii deciziei si nu de 3 ani.
Domnilor, o scurta recapitulare :
facand angajare cu C.i.m. pe durata nedeterminata in 18.11.2006,
cu concediere - care n-a indeplinit conditiile de forma si de fond - in data de 30.04.2009,
cu actiune depusa la TB - in 17.04.2012, ce pot cere instantei de judecata, stimati domni?
a) sa oblige pe angajatorul meu, sa-mi faca plata salariului meu, pe 36 de luni, anterioare datei de 17.04.2012 (depunerii actiunii) ?
b) sa oblige pe angajatorul meu, sa-mi faca plata salariului meu, din data de 17.04.2012, pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii care se va da ?
c) sa oblige pe angajatorul meu, sa-mi faca deschiderea, completarea pentru toate activitatile prestate de mine, inchiderea si inmanarea carnetului de munca, pe intreaga perioada din discutie ?
Am asteptat comunicarea DECIZIEI DE CONCEDIERE! - Promisa de angajator!
In actiunea mea, pun in discutie concedierea mea, viciata in fond si in forma, in 30.04.2009, pentru a putea obtine despagubirile la valoarea minima, stabilite in C.i.m. cu angajatorul meu.
Plata salariului meu, in continuare, din data de 17.04.2012, pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii care se va da, este conditionata de constatarea nulitatii absolute a concedierii mele - viciata in fond si in forma ?
Solicitati si obligarea angajatorului la plata contributiilor la bugetul de stat aferente drepturilor salariale respective...anularea deciziei de incetare a c.i.m. si reintegrarea in functie , plata cheltuielilor de judecata ...etc.
Sfat reintegrare
smeagull
Buna ziua,
Ma aflu in situatia angajatorului care are de operat reintegrarea unui angajat, in urma castigarii de catre acesta in instanta a contestatiei la ... (vezi toată discuția)