avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probarea concedierii fara inscrisuri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probarea concedierii fara inscrisuri

Am fost concediat verbal, de angajatorul meu, in 30.04.2009. Nu mi s-a inmanat nici o decizie de concediere. Nici un preaviz. Nu mi s-a imputat nimic, legat de serviciu sau vre-un alt motiv.
Asa ca, nu am putut face nici o contestatie la concedierea mea.
N-am avut ce sa atac.
In data de 17.04.2012, - inainte de a se implini 3 ani, am deschis actiune in instanta, pentru a reclama drepturi banesti, retroactive.
Cum procedez la probarea concedierii mele?
Mi se va admite in instanta, proba cu martori?
Cum pot dovedi nulitatea concedierii mele, sau culpa exclusiva, a angajatorului meu, - data de la care, sa-mi poata fi considerata cumularea drepturilor salariale, pana la ramanerea definitiva, a hotararii ?
Sunt inca, inainte de primul termen, asa ca, pot sa-mi mai precizez cererea.
Va multumesc, daca aveti idei pe tema propusa de mine!
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 21:02, 31 Martie 2013
Contestarea deciziei de concediere nu se face la angajator , ci la instanta de judecata ... termenul de prescriptie al contestatiei pentru 2009 era de 30 de zile de la data comunicarii deciziei si nu de 3 ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

Domnilor, o scurta recapitulare :
facand angajare cu C.i.m. pe durata nedeterminata in 18.11.2006,
cu concediere - care n-a indeplinit conditiile de forma si de fond - in data de 30.04.2009,
cu actiune depusa la TB - in 17.04.2012, ce pot cere instantei de judecata, stimati domni?
a) sa oblige pe angajatorul meu, sa-mi faca plata salariului meu, pe 36 de luni, anterioare datei de 17.04.2012 (depunerii actiunii) ?
b) sa oblige pe angajatorul meu, sa-mi faca plata salariului meu, din data de 17.04.2012, pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii care se va da ?
c) sa oblige pe angajatorul meu, sa-mi faca deschiderea, completarea pentru toate activitatile prestate de mine, inchiderea si inmanarea carnetului de munca, pe intreaga perioada din discutie ?

Am asteptat comunicarea DECIZIEI DE CONCEDIERE! - Promisa de angajator!
In actiunea mea, pun in discutie concedierea mea, viciata in fond si in forma, in 30.04.2009, pentru a putea obtine despagubirile la valoarea minima, stabilite in C.i.m. cu angajatorul meu.

Plata salariului meu, in continuare, din data de 17.04.2012, pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii care se va da, este conditionata de constatarea nulitatii absolute a concedierii mele - viciata in fond si in forma ?

Multumesc anticipat!
Solicitati si obligarea angajatorului la plata contributiilor la bugetul de stat aferente drepturilor salariale respective...anularea deciziei de incetare a c.i.m. si reintegrarea in functie , plata cheltuielilor de judecata ...etc.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii isabellaopr isabellaopr Buna ziua, Sunt angajata la o societate comerciala pe functia de Asistent manager incepand cu data de 01.07.2011. In urma cu o saptamana mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Poate fi contestata concedierea in perioada de proba? aidu aidu Salariatul concediat in perioada de proba Poate contesta decizia angajatorului, in situatia ca nu e de acord cu motivarea? chiar daca nu e explicit ... (vezi toată discuția)
Sfat reintegrare smeagull smeagull Buna ziua, Ma aflu in situatia angajatorului care are de operat reintegrarea unui angajat, in urma castigarii de catre acesta in instanta a contestatiei la ... (vezi toată discuția)