avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata cheltuieli apa fara apometru
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata cheltuieli apa fara apometru

Buna,
Problema mea sta in felul urmator, eu locuiesc in singurul apartament din bloc care nu are instalat apometre pt apa rece, doar la apa calda (toti ceilalti vecini au apometre pt ambele). In ultimele 2 luni la afisarea intretinerii am vazut ca mi s-au pus mie de plata toate pierderile de apa rece. As dori sa stiu cum stau lucrurile si din punct de vedere legal si anume cum se stabileste cat are de platit o familie (2 persoane in ap in cazul meu) care nu are montat apometru pt consumul de apa (rece). De asemenea as mai dori sa stiu daca eu am obligatia de a-mi monta apometre. Mentionez ca nu am montat apometru nu pt ca vreau sa imi irit vecinii, ci pt ca nu imi pot permite aceasta cheltuiala.
Va multumesc anticipat, Athena
Cel mai recent răspuns: ContSters185493 , utilizator 10:13, 28 Februarie 2013
Cum am mentionat si in primul post, nu imi permit sa imi montez apometre, nu fac asta de distractie. Sfaturi de genul "pune apometre" nu ma ajuta. Pe mine ma intereseaza e ce pot face in situatia actuala, de ce m-as putea ajuta din lege sau, macar pt cultura mea generala, ce zice legea.
Faceti efortul si instalati apometru apa rece,al carui cost se va amortiza foarte repede
Legea nu spune nimic in aceasta privinta.
Cei cu apometre sau repartitoare platesc in functie de consum.
Diferenta pana la acoperirea sumei facturate se imparte la toata lumea daca toti sunt contorizati sau, in cazul dv., o suportati ca necontorizat.

Daca aveti un regulament de repartizare a acestei diferente la nivelul asociatiei acolo se prevad conditiile de repartizare, altfel....nu stiu ce as putea sa va spun.

Nu v-am scris de flori de mar sa va puneti apometre, ci pentru faptul ca platiti o data montarea lor, dar apoi luna de luna nu veti mai plati cu milioanele diferenta de apa. Costul apometrelor vi-l scoateti in doua-trei luni, considerand cata valoare este aceasta pierdere de apa la blocul dv.
AthenAzcv a scris:

Cum am mentionat si in primul post, nu imi permit sa imi montez apometre, nu fac asta de distractie. Sfaturi de genul "pune apometre" nu ma ajuta. Pe mine ma intereseaza e ce pot face in situatia actuala, de ce m-as putea ajuta din lege sau, macar pt cultura mea generala, ce zice legea.


nu ti-a spus nimeni sa pui apometru....ti s-a dat solutia de a nu mai "arunca cu banii" pe conductele de apa menajera .... faci cum crezi ca este mai bine pentru sanatatea ta !!!

de tras la raspundere nu o sa poti trage pe nimeni ! demonstreaza ca nu ai consumat atat cat te-a afisat pe avizier , adminsitratorul....
Dupa cum au precizat si ceilalti participanti la discutie,pentru cultura dvs generala,in situatia actuala nu va ramane decat sa achitati pierderile care va sunt impuse la consum,impuse temeinic si legal in conditiile in care sunteti singurul consumator care nu detine apometru

Alte discuții în legătură

Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Tabel lunar cu plata la intretinere ContSters94817 ContSters94817 In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta ... (vezi toată discuția)
Daca nu am apometre trebuie sa platesc eu tot? vulpita24 vulpita24 Stau la blok si nu am apometre la apa calda si nici la apa rece ,toti din bloc au numai eu nu am si pa fiecare luna mi se adauga 15 m cubi apa rece si 9 de ... (vezi toată discuția)