avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident pe trecerea de pietoni

Acum o saptamana si jumatate circulam pe un bulevard din localitatea de unde locuiesc si am oprit inaintea unei treceri de pietoni si intersectie cu sens giratoriu.Am acordat prioritate de trecere autovehiculelor care erau in sens si pietonilor care traversau trecerea,si dupa cand am vrut sa plec am accelerat usor si inca nu imi pot da seama cum l-am atins pe un individ de 61 de ani,tinand cont ca eram stationat si acordam prioritate.In fine,am parcat repede alaturi si m-am dus la victima care se deplassase pana la o banca de alaturi ca sa se aseze pe aceasta.I-am zis ca imi pare rau pt ce s-a intamplat (eram foarte speriat) ,in timp ce acesta acuza durere la genunchiul stang.Mentionez ca abia l-am atins si ca s-a deplasat singur pana acea banca.I-am sugerat sa mergem la spital sa vedem daca are ceva,am ajuns la spital,a venit si politia,l-a consultat un doctor care i-a facut o radiografie si rezultatul a spus ca nu are nimic grav,decat socul loviturii(eu atingandu-l el s-a lovit cu genunchiul de ciment,dar era ca nou,nu sangera sau ceva de genul).Am fost supusi alcool-testului,rezultatul fiind negativ in ambele parti.Victima a semnat ca nu vrea sa fie internat si am plecat.Am fost la politie si am dat declaratie exact cum s-a intamplat,apoi am facut inspectia tehnica a masinii si a iesit foarte bine.Apoi am stat de vorba cu victima,sa ved ce si cum stabilim.Am fost la un medic legist,si i-a dat 7 zile de ingrijiri.Toate bune,pana caand aflu acum cateva zile ca el vrea sa mearga in bucuresti,ca inca mai acuza dureri si vrea sa isi faca un control amanuntit.Am vorbit cu el la telefon,afland astfel ca si-a facut control RMN si rezulatul acestuia nu ar fi prea bun.Astazi i-au venit rezultatele si cand m-am intalnit cu el avea piciorul in ghips.Mi-a aratat documentele de la RMN care spuneau ca ar avea leziuni de ligamente si menisc,si apoi spunandu-mi ca toata suma pe care a cheltuit-o in spital a fost de 1200 de lei si ca doreste banii urgent.Eu acum nu stiu ce sa fac,tinand cont ca pe langa acesti bani o sa mai vrea si bani pt daune morale plus alte controluri pe la spital si ce pretentii mai vrea.....Intrebarile mele sunt:Ce as putea face mai departe?
Asigurarea RCA ar putea acoperi daunele de la spital? tinand cont ca are bonuri fiscale de la RMN ce a mai facut pe acolo
Cum as putea sa trec pe acest incident mai repede?
Orice sfat ar fi bine venit.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
catalin23glomnicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 15:45, 29 Septembrie 2013
OFF TOPIC este ca si in cazul "bunul samaritean in trafic" vine o masina tu vrei sa iesi dintr-o straduta sau un drum laturalnic,el "bunul samaritean" cu vreun harb face semn ca hai te las..cand ai iesit un pic el porneste si intra-n tine,deci vinovat esti tu..apoi restul nu trebuie sa va explic
Eu totusi in cazul de fata as umbla un pic m-as interesa,daca nu se poate legal pe alte cai,de acest domn,de trecutul lui si etc,din pacate cu banul la noi rezolvi totul,pentru ca toata povestea asta pare cusuta cu ata alba si cred ca si ajutorul lui,sau cine l-a sfatuit a mai facut asa ceva de asta stia ,unde trebuie mers,ce trebuie facut,sau domnul acesta este el un "priceput" in din-astea
Si a, mai vazut din aste ca pe trecerea de pietoni repede se grabea cetateanul sa treaca,si tu instinctiv calculand deja viteza de deplasare al lui erai pe moment de pornire cand el a trecut de masina,si atunci el se opreste de parca ar scapa ceva,daca nu esti atent l-ai atinge daca ai porni,si asa s-a scos cetateanul..
Din pacate in astfel de cazuri trebuie puse camere de supraveghere,ca si in Londra,nu te poti scobi in nas fara sa te vada 2-3 camere,doar ca la noi daca o firma a primarului nu poate face asta nu este "rentabil" pentru nimeni
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
goldencobra, utilizator
Partial, contest ceea ce-i spui! La spital probabil i s-a facut doar o tomografie, la care nu se vede decat fractura, nu si ruperea ligamentelor. Intrebarea este daca atunci, imediat, i s-a pus piciorul in ghips (cum adica i s-a dat drumul din spital fara ghips si pe urma i s-a pus? ce doctor i l-a pus?) si daca atunci cand i s-a scos acesta a facut RMN-ul. Pentru ca la un RMN se vad rupturile de ligament si de menisc! EXACT acelasi lucru l-am patit eu! Fiind pe trecerea de pietoni am fost lovita de o masina, apoi dusa la spital, mi s-a facut tomografie si pentru ca nu s-a vazut nici o fractura, mi s-a pus piciorul in ghips (cu care am stat 3 saptamani), pentru ca ma durea. Cand am scos ghipsul am facut un RMN si acolo s-a vazut ca aveam ruptura totala de ligament incrucisat anterior si partiala de menisc. Si uite asa am facut 2 operatii!
Da,intr-adevar nimic nu este mai presus de sanatatea omului,dar daca la asta tii in momentul cand cel cu masina se ofera sa te ajute te duce el la spital,tu faci absolut toate analizele posibile,profiti de moment ca unul la mana el are simt civic,poate datorita si legii,si al doilea ca este el martor la toate rezultatele,si uite asa are convingerea ca intr-adevar ai nevoie de ingrijir
Dar in cazul de fata este clar ca victima,doreste un pic si mai mult decat vindecarea fizica daca deja banii dati de asigurator,o suma substantiala dupa parerea mea,nu-i ajung si ca el are nevoie de 70 de zile de ingrijiri medicale,un pic cam excesiv,toti gresim suntem oameni..
E un caz de pedepsire a lacomiei ! Daca declaratia notariala e valabila si e intr-adevar despre impacarea partilor fara pretentii viitoare si daca instanta o va accepta ca proba, cazul va fi inchis cu rasunet, si victima va trebui sa se multumeasca cu ce a primit cand a semnat declaratia la notar.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala, este operanta pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, societatea asiguratoare ( asigurator de raspundere civila delictuala ) va plati daunele morale si materiale, cerute si dovedite.


Alte discuții în legătură

Accident gykolone gykolone Lamurire!! am provocat un accident soldat cu victime din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic!una din victime s-a ales cu piciorul rupt(14 zile ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)