avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident pe trecerea de pietoni

Acum o saptamana si jumatate circulam pe un bulevard din localitatea de unde locuiesc si am oprit inaintea unei treceri de pietoni si intersectie cu sens giratoriu.Am acordat prioritate de trecere autovehiculelor care erau in sens si pietonilor care traversau trecerea,si dupa cand am vrut sa plec am accelerat usor si inca nu imi pot da seama cum l-am atins pe un individ de 61 de ani,tinand cont ca eram stationat si acordam prioritate.In fine,am parcat repede alaturi si m-am dus la victima care se deplassase pana la o banca de alaturi ca sa se aseze pe aceasta.I-am zis ca imi pare rau pt ce s-a intamplat (eram foarte speriat) ,in timp ce acesta acuza durere la genunchiul stang.Mentionez ca abia l-am atins si ca s-a deplasat singur pana acea banca.I-am sugerat sa mergem la spital sa vedem daca are ceva,am ajuns la spital,a venit si politia,l-a consultat un doctor care i-a facut o radiografie si rezultatul a spus ca nu are nimic grav,decat socul loviturii(eu atingandu-l el s-a lovit cu genunchiul de ciment,dar era ca nou,nu sangera sau ceva de genul).Am fost supusi alcool-testului,rezultatul fiind negativ in ambele parti.Victima a semnat ca nu vrea sa fie internat si am plecat.Am fost la politie si am dat declaratie exact cum s-a intamplat,apoi am facut inspectia tehnica a masinii si a iesit foarte bine.Apoi am stat de vorba cu victima,sa ved ce si cum stabilim.Am fost la un medic legist,si i-a dat 7 zile de ingrijiri.Toate bune,pana caand aflu acum cateva zile ca el vrea sa mearga in bucuresti,ca inca mai acuza dureri si vrea sa isi faca un control amanuntit.Am vorbit cu el la telefon,afland astfel ca si-a facut control RMN si rezulatul acestuia nu ar fi prea bun.Astazi i-au venit rezultatele si cand m-am intalnit cu el avea piciorul in ghips.Mi-a aratat documentele de la RMN care spuneau ca ar avea leziuni de ligamente si menisc,si apoi spunandu-mi ca toata suma pe care a cheltuit-o in spital a fost de 1200 de lei si ca doreste banii urgent.Eu acum nu stiu ce sa fac,tinand cont ca pe langa acesti bani o sa mai vrea si bani pt daune morale plus alte controluri pe la spital si ce pretentii mai vrea.....Intrebarile mele sunt:Ce as putea face mai departe?
Asigurarea RCA ar putea acoperi daunele de la spital? tinand cont ca are bonuri fiscale de la RMN ce a mai facut pe acolo
Cum as putea sa trec pe acest incident mai repede?
Orice sfat ar fi bine venit.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
catalin23glomnicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 15:45, 29 Septembrie 2013
Este perfect adevarat ce spuneti Daca victima a declarat in fata notarului ca a primit o suma de bani si nu mai are pretentii materiale in viitor si s-a impacat cu soferul, atunci asiguratorul se poate prevala de acest act si poate sa refuze cu elegantza plata despagubirilor.
De aceea spuneam ca este foarte important continutul acelui act notarial.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.Vreau sa relatez exact continutul actului notarial:Declaratia victimei:Subsemnatul X,cnp,domiciliat....,prin prezenta declar pe propria-mi raspundere si sub sanctiunea prevazuta de art. 292 din codul penal,ca am primit de la y(de la mine) suma de 3000 de lei reprezentand cheltuieleile de spitalizare si operatie la piciorul stang,survenit in urma accidentului rutier care a avut loc in data de 17.02.2013 in care eu si el am fost implicati,eu fiind parte vatamata iar el fiind conducatorul autovehiculului........
Mentionez ca in situatia in care procesul se apropie de finalizare,iar firma de asigurari inca nu a platit despagubirea,sunt de acord sa retrag plangerea penala si sa nu mai am nicio pretentie de natura penala sau administrativa fata de numitul Y(eu) privind accidentul sus mentionat.
Totodata sunt de acord sa restitui banii luati astazi in functie de cuantumul sumei de bani acordata de societatile de asigurari ca despagubire.
Dau prezenta declaratie fiindu-ne necesara la instantele de judecata.


Aceasta este declaratia victimei date in fata notarului,eu tin sa precizez ca daca isi retrage plangerea nu ma mai intereseaza niciun ban de la el si as vrea sa nu il mai despagubeasca nici asigurarea daca s-ar putea.vreau sa mai spun ca nici macar nu s-a mai operat din banii primiti de la mine.
Astept raspunsuri din partea dumneavoastra.Va multumesc!
Depuneti la instanta o copie dupa acest act si mergeti la termen si cu originalul. totodata depuneti o cerere cate instanta in care sa solicitati ca in baza acestui act sa fiti exonerat de raspunderea penala (pct 1) si la pct 2 cereti sa fiti exonerat de alte pretentii materiale ale victimei, si la pct 3 solicitati ca instanta sa il oblige pe cel vatamat sa va restituie suma de bani in cazul in care asiguratorul il va despagubi.
Cat priveste asiguratorul, nu puteti dispune dvs ca sa il despagubeasca sau nu pe cel vatamat, este alegerea asiguratorului, bineinteles ca trebuie si acesta chemat in instanta ca parte civilmente responsabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident gykolone gykolone Lamurire!! am provocat un accident soldat cu victime din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic!una din victime s-a ales cu piciorul rupt(14 zile ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa - accident auto, zile ingrijiri medicale gori macovei gori macovei Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu lovire pieton user551 user551 Am fost implicat intr-un accident rutier eu fiind vinovat de producerea acestuia. Mai exact am lovit din spate un autoturism care oprise la trecerea de ... (vezi toată discuția)