avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere individuala

In cazul concedierii individuale cu primirea de salarii compensatorii as dori sa stiu daca din suma primita de la compania care ma disponibilizeaza trebuie sa platesc pensie de intretinere fostei sotii.
Practica instantelor de judecata poate fi neunitara , iar o hotarare judecatoreasca se aplica in limitele ei si nu peste limitele ei ... nu cred ca exista in practica judiciara , eu nu am intalnit asa ceva, ca o hotarare judecatoreasca de stabilire a usa se refere si la eventualele venituri viitoare .
De altfel , infiintarea popririi se refera la venitul net lunar din salariu si nu din viitoarele venituri.
Deci nu am acoperire legislativa pentru astfel de situatii. Asta inseamna ca oricand ma pot trezi chemat in judecata de catre fosta sotie pentru cota parte din suma acordata de fostul meu angajator drept compensatie la disponibilizare.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
ContSters283768, utilizator
Asta cam asa este ... care este pensia care trebuie s-o platiti?
33% din venitul net lunar, adica in cazul meu aprox. 2400 lei.
Salariile compensatorii nu sunt venituri lunare , astfel incat dvs veti plati doar cuantumul stabilit de catre instanta ...

Alte discuții în legătură

Poprire ldragos70 ldragos70 din cate stiam eu in cazul unei singure popriri valoarea popririi poate sa ajunga pana la 25% din salariu. Cunosc situatie in care poprirea a ajuns la 50%. ... (vezi toată discuția)
Sume luate în calcul la plata pensiei de întreținere. Constantin Cos Constantin Cos Bună ziua. După divorț plătesc către fosta soție 33% din salariu pensie de întreținere pentru doi copii. Doresc să economisesc o mica marte din ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi si pensia alimentara cristi.a cristi.a Buna ziua, Am primit aviz de executare (trei avize de exectutare) pentru datorii la banci. Sunte reale si le recunosc. Totodata sunt obligat prin hotarare ... (vezi toată discuția)