avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... De ce vreti sa fiti magistrati?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

De ce vreti sa fiti magistrati?

Daca tot v-am adresat o intrebare atat de "indiscreta" e normal sa raspund eu primul:
1.pentru ca m-am plictisit de serviciul actual si vreau sa vad daca pot mai mult
2.pentru bani
Astept cu mult entuziasm sa aflu motivele voastre#-o#-o
Cel mai recent răspuns: sheeba , utilizator 16:27, 25 Februarie 2009
Buna tuturor. Este foarte buna intrebarea. Eu cred ca toti cei care doresc sa intre in magistratura ar trebui sa mediteze pe marginea ei. Raspunsul meu ar fi multiplu: faptul ca mi se pare o mare provocare examenul si activitatea in sine; statutul social; aspectul material. Dar nu pot sa nu ma intreb de ce, asa cum zicea si kamar, unii magistrati par ca nu sunt multumiti de activitatea lor, scarbiti chiar. eu personal oscilez intre magistratura si avocatura, desi cred ca in cazul intrarii in magistratura ar avea mai mare insemnatate competenta, cunostintele (juridice desigur). Astept si eu cu nerabdare si alte opinii.
kamar a scris:

sheeba,eu zic sa citesti mai cu atentie inainte sa-ti dai cu parerea (nu ca m-ar interesa parerea ta...).


Daca nu te interesa atunci trebuia sa treaca neobservata interventia mea! Nu o mai lua ca atac la persoana! E vorba de exprimarea ta!
Esti la un topic intitulat" De ce vreti sa fiti magistrati"? Tu in fapt voiai sa stii dezavantajele meseriei.... vorbim de oameni, de caractere, de scopuri... in fine!




eu sunt avocat si ma gandesc sa dau admitere pe post cand fac 5 ani de vechime. mi se pare ceva colosal sa fii magistrat, pentru ca stau un sala de judecata, raspund la bara si am impresia ca ei sunt niste zei...si vreau sa fiu si eu la fel ca ei..




Ai dreptate, nu am citit eu cu atentie. De aici reiese clar motivatia ta! ...


Ai discutat cu vreun judecator care sa-ti impartaseasca sincer parerea despre propria meserie? Si nu din postura oficiala... eu zic ca se confunda omul cu profesia si se atribuie niste caracteristici in mod supercifial! - cam asta e ceea ce am vrut eu sa scot in evidenta! In rest problema tine de motivatia individului. Si inca ceva te-ai gandit vreodata ca acei judecatori pe care-i vezi tu in sedinte si sunt tracasati de munca lor si emana in jur profunda insatisfactie, au fost candva persoane cu gandirea ta?[ cand ai asteptari care sunt profund eronate...sa stii exact cum functioneaza sistemul...trebuie sa te uiti si la munca din spatele sedintei. si la probleme administrative si la raporturile cu presedintele de instanta si la si la... e o meserie care presupune munca cu oamenii si asta tine te propria ta capacitate de autoevaluare, pe langa pregatirea profesionala , ai face fata unei astfel de meserii? Dar nu, noi in loc sa privim lucrurile in profunzime ne aruncam sa facem etichetari, sa generalizam...



...dar gandirea ta bolsevica a interpretat altfel topicul



Exact ce ziceam mai sus... in loc sa stam sa cugetam...

Noapte buna!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
sheeba, utilizator
ªi mie mi se pare foarte interesantă întrebarea, şi apreciez sinceritatea colegilor care şi-au expus motivele. Tocmai de aceea nu cred că trebuie să-i judecăm(şi nici nu avem dreptul). Personal, mi se pare o dovadă de ipocrizie să afirmăm că suntem motivaţi doar de ,,chemare", şi celelalte aspecte, cum ar fi poziţia socială sau venitul ne sunt indiferente...Asta ştim cu toţii că ,,dă bine " la interviu, dar nu a început încă, aşa că ...puţină sinceritate internă nu strică! În altă ordine de idei, poate tocmai ostentaţia cu care vrei să demonstrezi că te-ai născut ,,Saint Just" nu te recomandă ca cel mai potrivit, pentru că sună un pic a oportunism. Cred că e normal să ai temeri, aşa cum e normal să te fascineze aura acestei profesii. Dacă am înţeles eu bine, un coleg întreba cum să faci să dureze... fascinaţia şi ,,după". Părerea mea e că ţine de structura internă a fiecăruia, şi nu de profesie, neapărat. Sigur, de la un ,,zeu", te aştepţi să aibe suficientă nobleţe şi decenţă să nu-şi afişeze blazarea. Dacă nici n-o ai, atunci e perfect!
sheeba, vad ca ai un elan nestavilit :))...cunosc foarte bine ce inseamna meseria de magistrat. iubitul meu e judecator, ii cunosc foarte bine multumirile,dar si frustrarile ocazionate de meserie, cumnata mea este procuror, stiu foarte bine cum gandeste si ea, mai am si alti prieteni magistrati,cei mai multi procurori. ii cunosc ca oameni, pentru ca ma vad cu ei in afara profesiei, dar ii cunosc si ca profesionisti din sala de judecata. din pacate, pentru ei aceasta meserie prezinta mai multe dezavantaje,decat multumiri.toti magistratii pe care eu ii cunosc sunt absolventi de INM,oameni care nu au lucrat niciodata inainte de a absolvi aceasta institutie,habar nu aveau cum va fi etc.
cred ca iti scapa un amanunt foarte important: traim intr-o tara in care,indiferent cat de mult simti ca ai o vocatie spre un anumit domeniu,o anumita meserie,imediat ce te apuci de treaba,sigur ceva te va scarbi.asta e sistemul,indiferent ca vorbim de domeniul juridic,medical,didactic...noi,romanii,nu putem practica o meserie din vocatie.
observ ca nici pana acum nu ai inteles ca (poate nu stii sa citesti sau ai o logica dubioasa), eu nu am mentionat de ce vreau sa fiu magistrat.e treaba mea de ce si chiar nu o sa-ti impartasesc tie motivarea optiunii mele. eu doar am pus o intrebare pe site,care desigur e o intrebare retorica,pe care o repet,poate ca acum reusesti sa citesti mai bine si sa intelegi: de ce,daca este atat de minunat sa fii magistrat, ei sunt nemultumiti?
Eu am inteles ce vrei tu sa punctezi...din prima...dar maniera de abordare nu mi se pare corecta. Nu mai intru iar in polemici. insa mi se pare aiurea sa intrebi de ce X la care ai tu dosarul este nemultumit.
Cred ca toti suntem constienti de cum merg lucrurile in tara asta si toate sistemele...nu sunt cuprinsa de un elan prost directionat, nu-mi cladesc mituri cu zeii din instanta...ca si tine cunosc laturile ascunse ale profesiei...si da ...pentru a fi in consens cu tine...sunt si insatisfacii majore...mai ales ca la noi in tara totul sau aproape totul se face mergand pe lantul slabiciunilor..
Poate ca asta ai vrut si tu sa evidentiezi intr-un mod mai subtil...dar eu stiu ca atunci cand alegi cam stii in ce te bagi...macar in linii mari..oricum suprize apar pe parcurs in orice meserie. Iar faptul ca multi intra la INM direct de pe bancile universitatii ar putea fi privit ca un inconvenient...dar nu intotdeauna ...sau depinde de la om la om.

Nu am sustinut ca pasiunea reprezinta motivul nr unul pentru fiecare individ care accede la aceasta profisie..in fond e decizia fiecaruia si uneori in spatele ei se ascund diverse scopuri... dar eu stiu ca omul sfiinteste locul si daca vrei sa se poate la fel cum fiecare padure are si uscaciunile ei...asa se intampla in orice sistem...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum devin procuror? ContSters53513 ContSters53513 Buna ziua, sunt in anul 4 la Drept si as dori sa aflu care sunt posibilitatile pentru a deveni procuror.Mi-a spus cineva ca a terminat un curs sau ceva in ... (vezi toată discuția)
Sng - meritã încercat !! zz-man zz-man Sng înseamnă ªcoala Naţională de Grefieri şi puteţi ajunge grefieri. Sunt unul care încearca an de an la INM - până acum fără succes. Anul ... (vezi toată discuția)
Se amânã startul mult aºteptat.................... Camy 01 Camy 01 C.S.M înca nu a luat o decizie privind regulamentul de admitere la INM dar vorba vine " ce întârzie nu înseamnă că nu vine...." exista o şedinţa pe ... (vezi toată discuția)