kamar a scris:
sheeba,eu zic sa citesti mai cu atentie inainte sa-ti dai cu parerea (nu ca m-ar interesa parerea ta...).
Daca nu te interesa atunci trebuia sa treaca neobservata interventia mea! Nu o mai lua ca atac la persoana! E vorba de exprimarea ta!
Esti la un topic intitulat" De ce vreti sa fiti magistrati"? Tu in fapt voiai sa stii dezavantajele meseriei.... vorbim de oameni, de caractere, de scopuri... in fine!
eu sunt avocat si ma gandesc sa dau admitere pe post cand fac 5 ani de vechime. mi se pare ceva colosal sa fii magistrat, pentru ca stau un sala de judecata, raspund la bara si am impresia ca ei sunt niste zei...si vreau sa fiu si eu la fel ca ei..
Ai dreptate, nu am citit eu cu atentie. De aici reiese clar motivatia ta! ...
Ai discutat cu vreun judecator care sa-ti impartaseasca sincer parerea despre propria meserie? Si nu din postura oficiala... eu zic ca se confunda omul cu profesia si se atribuie niste caracteristici in mod supercifial! - cam asta e ceea ce am vrut eu sa scot in evidenta! In rest problema tine de motivatia individului. Si inca ceva te-ai gandit vreodata ca acei judecatori pe care-i vezi tu in sedinte si sunt tracasati de munca lor si emana in jur profunda insatisfactie, au fost candva persoane cu gandirea ta?[ cand ai asteptari care sunt profund eronate...sa stii exact cum functioneaza sistemul...trebuie sa te uiti si la munca din spatele sedintei. si la probleme administrative si la raporturile cu presedintele de instanta si la si la... e o meserie care presupune munca cu oamenii si asta tine te propria ta capacitate de autoevaluare, pe langa pregatirea profesionala , ai face fata unei astfel de meserii? Dar nu, noi in loc sa privim lucrurile in profunzime ne aruncam sa facem etichetari, sa generalizam...
...dar gandirea ta bolsevica a interpretat altfel topicul
Exact ce ziceam mai sus... in loc sa stam sa cugetam...
Noapte buna!