Va rog sa-mi raspundeti daca un consilier juridic are dreptul sa refuze eliberarea unei copii dupa o foaie de observatie clinica sotiei unui pacient decedat. Copiile dupa foaie si dupa biletul de externare au fost cerute atat de sotia persoanei decedate cat si de firma de asigurari, pentru stabilirea platii de catre asiguratori a indemnizatiei de asigurare (sotul avea asigurare de viata la o firma de asigurari). Motivatia biroului juridic: "FOCG este un document medico-legal si nu poate fi inmanat, nici macar in fotocopie, decat la solicitarea procuraturii sau altor organe de cercetare". Mentionez ca la biroul juridic au fost depuse toate documentele necesare: copii dupa CI (sot, sotie), cererea sotiei, solicitarea firmei de asigurari.
Va multumesc!
Da, este un pacient care a decedat in spital. Da, solicitarea informatiilor medicale a venit din partea firmei de asigurari. Este foarte important ca firma sa constate cauza decesului si conditiile acestuia (boala- diagnostice, accident, suicid etc). Eu nu-mi faceam probleme din cauza firmei de asigurare, cu atat mai mult ca, intre timp, s-a rezolvat problema. Este foarte important sa evitam aceste aspecte din tabloul si asa prea sumbru, al persoanelor care sufar o pierdere al unei persoane dragi. Intr-un spital de talie mare, asemenea cazuri nu sunt unice si nici chiar putine. Tocmai din acest motiv mi-am dorit sa clarific acest aspect acoperit, pana la urma, de acte normative clare din punctul meu de vedere.
Va multumesc pentru colaborare!
Buna ziua,
Am si eu o problema oarecum asemanatoare si as fi interesat e modul in care s-a rezolvat problema cu copiile cerute de asigurator. Multumesc!
Malpraxis
OldShatterhand
Am nevoie de un model de sesizare malpraxis pentru colegiul medicilor si totodata as vrea sa stiu daca se poate face o singura sesizare impotriva conducerii ... (vezi toată discuția)