avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba si de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba si de preaviz

va rog sa-mi spuneti cit este perioada de proba respectiv preaviz si preaviz in caz de demisie? eu am pus la proba 15 zile si la preaviz 15 la fct de vinzator iar la controlul de la itm a spus ca incalc codul muncii.
in codul muncii la art 31 perioada de proba scrie maxim 90la fct de executie si max 120 la fct de conducere
despre preaviz normal (nu in cazul demisiei) nu am gasit nimic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 23 Mai 2013
Tot respectul pentru munca dumneavoastra!
"Excesul de zel", din partea ITM,exista. Imi pare rau ca nu pot sa va demonstrez....Chiar nu am cum, decat daca va trimit prin posta CIM semnat la data de 10.09.2011 si declaratiile oamenilor din care reiese cu totul altceva. ....Problema este ca declaratiile sunt la ITM....Au refuzat sa-mi faca copie!!!
...sau deschidem un nou topic?!...nu merita...
Life it's life....nu e ca pe hartie....
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
Herra_, utilizator
Problema, in speta, nu este la ITM ci la salariatele care au declarat altceva .. prin urmare, falsul in declaratii este in avantajul ITM-ului ... si eu daca m-as fi luat dupa ce au declarat salariatii respectivi poate as sanctiona angajatorul pentru munca la negru ...
Ambele declaratii sunt semnate. Ambele contracte sunt semnate.
Cum se face ca pentru declaratia cu data anterioara angajarii ma amendeaza fara proces?! Nu se ia in considerare semnatura de pe contract (plus toate celelalte acte...) ?!
Exact asta am spus. O dau in judecata pentru declaratie mincinoasa (pe angajata) , si pe dumneavoastra (in speta doamna de la ITM) pentru abuz!

Si totusi......
ITM-ul se va apara cu declaratia salariatei respective .. prin urmare, formularul respectiv a fost semnat de catre salariata in cunostinta de cauza ...
:coffee:cel putin jumatate dintre angajati declara gresit!
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
Herra_, utilizator

Alte discuții în legătură

Preaviz 14 zile calendaristice sau lucratoare??? vanda85 vanda85 Am o intrebare,preavizul in cazul demisiei este de 14 zile lucratoare sau calendaristice?Mai doresc sa aflu dc in preaviz ,este legal si pot solicita sa stau ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz și de proba Elena Micu Elena Micu Bună ziua,va rog sa ma lămuriți dacă este obligatoriu ca,contractul individual de munca sa conțină perioada de proba și care este perioada minima. La ... (vezi toată discuția)
Director economic angajat cu 2 ore Marinescu_And Marinescu_And As dori si eu sa stiu cat este perioada de proba pt. directorul economic angajat cu 2 ore la o intreprindere individuala si cat este perioada de preaviz in ... (vezi toată discuția)