avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie si titlu executoriu AFP
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie si titlu executoriu AFP

Speta este urmatoarea :

Am primit o somatie si un titlu executoriu de la AFP, fara o decizie de calcul accesorii, pentru o suma reprezentand datorie “impozit pe profit”. Impozitul in discutie ar putea fi exclusiv din trimestrul III 2008, dar aici sunt in regula cu O.P. si cu plata la termen.

Am facut contestatie la executare, argumentand lipsa deciziei. AFP a invocat exceptia inadmisibilitatii actiunii si ca ar fi trebuit sa atacam titlul de creanta pe art. 205 si urmatoarele C.p.f. Practic nu aveam cum sa invoc art. 205 cand de fapt nu cunosc provenienta sumei si cum s-a ajuns la aceasta valoare.

Precizare: la primul termen, instanta a refuzat sa suspende executarea. Uitandu-ma pe site ANAF am vazut ca datoria creste din luna in luna. Banuiesc ca curg niste penalizari.

Intrebare: Din practica judecatoreasca, instanta va accepta formulari pe fondul litigiului (desi... !?) sau doar pe legalitatea actelor de executare ?

In lipsa deciziei de calcul accesorii, instanta poate anula somatia si titlul executoriu ?

Astept orice alte sugestii.

Cu multumiri anticipate,

Adriana
Cel mai recent răspuns: adrianadamian2009 , utilizator 15:42, 20 Februarie 2009
Multumesc pentru raspuns. Pacat ca am pus intrebarea prea tarziu.

Adriana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut avocat / jurist fiscalitate adrianadamian2009 adrianadamian2009 Am primit o somatie si un titlu executoriu de la AFP, fara o decizie de calcul accesorii, pentru o suma reprezentand datorie “impozit pe profit”. ... (vezi toată discuția)
Anulare creanta judecatorie vs. tribunal adrianadamian2009 adrianadamian2009 Rugam un raspuns la urmatoarea situatie: In anul 2009, am primit de la ANAF o somatie si un titlu executoriu pentru neplata unor “obligatii de ... (vezi toată discuția)
Aparari de fond in contestatia la executare a titlului executoriu magdalenapaun magdalenapaun dupa ca AFP a executat silit bunurile societatii si a incasat o parte din creanta a cerut ulterior deschiderea procedurii de insolventa a societatii noastre ... (vezi toată discuția)