avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot fi dat in judecata pentru neplata fondului de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot fi dat in judecata pentru neplata fondului de reparatii de anul trecut?

Buna ziua si numai bine!
Am si eu 2 intrebari

Fondul de reparatii de la bloc a fost stabilit de catre comitetul executiv, nu de adunarea generala, cum ar fi fost legal, de aceea nu am platit pe cel stabilit pe anul trecut, oricum nu s-a consumat, nu s-a facut nimic din banii aia, ii ruleaza smecherul de administrator.

1. Pot fi dat in judecata pentru neplata acestui fond de reparatii daca intretinerea am platit-o?
2. Daca s-a stabilit pentru anul trecut, e legal sa se mai incaseze si anul acesta fondul de reparatii de anul trecut in lipsa unei decizii pe 2013 a adunarii generale a membrilor asociatiei de proprietari?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:45, 29 Aprilie 2013
timpul meu e pretios si sunt mirat ca dvs., inainte de a raspunde, indiferent ca sunteti juristi sau nu, nu cititi cu atentie ce se posteaza. Daca citeati cu atentie ce am scris, evitam discutii sterile pe 2 pagini. Care raspuns nu-mi convine mie??? Pai formulati raspunsuri conforme cu legea dar nu cititi ce intreaba oamenii, inainte de a raspunde. Am spus clar, de la inceput, ca acel fond nu a fost aprobat de proprietari, m-ati luat cu obligativitatea de plata, cu judecata... Daca citeati ce am scris, intelegeati ca fiind ilegal aprobat doar de comitet, normal ca nu am vreo obligatie de plata.
Si v-am mai intrebat si repet: ati dat in judecata dvs. sau dna. cealalta pentru neplata fondului de reparatii - intretinerea fiind platita la zi? Nici aici nici un raspuns. Bineinteles ca nu s-a intamplat nici asta.
Inteleg ca nu aveti absolut nici o obligatie de raspuns insa nu va bateti joc de oameni facindu-i sa piarda timpul scriind pe aici.
Ati stat de vorba cu presedintele asociatiei ca sa va spuneti punctul de vedere? Si daca "da", el ce v-a raspuns?

Sigur ca puteti fi actionat in judecata si acolo va veti putea spune punctul de vedere, asa cum vedeti dv. ca nu s-a aplicat corect legea.
Judecatorul va lua o hotarare care sa va multumeasca sau nu. Si atunci veti vedea practic parerea unui jurist.

Noi nu ne batem joc de nimeni.
Daca nu va convine raspunsul, asta nu inseamna ca nu ne-am straduit.
Timpul dv. vi-l pretuiti singur.
Dar mai asteptati, poate va va raspunde cineva si pe placul dv., eventual chiar un avocat cu asemenea procese in portofoliu...
NickArden a scris:



1. Pot fi dat in judecata pentru neplata acestui fond de reparatii daca intretinerea am platit-o?



Da ,puteti fi actionat in instanta pentru neachitarea in termenul stabilit sume cu titlu de restanta,
La cererea partii interesate,instanta eventual va dispune verificarea temeiniciei fondului,
ocazie cu care asociatia de proprietari va depune decizia comitetului executiv -constituita din reprezentantii alesi de catre proprietari
Exista numeroase spete similarecazului supus discutiei,in care instanta a pronuntat solutii favorabile asociatiei de proprietari in cazul actiunilor referitoare la neplata de fonduri care,
neachitate in termen in fapt constituie sume cu titlu de restanta-care sunt generatoare de penalitati ,sume pentru care se poate solicita in baza hotararii definitive a instantei inclusiv executarea silita a proprietarului aflat cu intretinerea la zi

Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
ynocentta, utilizator
Eu vaƒ dau dreptate. Toata legea se refera la neplata cheltuielilor efectuate. Chiar capitolul iI definitii
-j) cotă de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari - suma corespunzătoare din cheltuielile asociaţiei, pe care fiecare proprietar este obligat să o plătească lunar;
iar i) cheltuieli ale asociaţiei de proprietari - cheltuielile sau obligaţiile financiare ale asociaţiei care sunt legate de exploatarea, reparaţia ori întreţinerea proprietăţii comune, precum şi cheltuielile cu serviciile de care beneficiază proprietarii şi care nu sunt facturate individual către proprietăţile individuale;
Chiar formularul de trimitere in judecata, ne da dreptate:
CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA

pentru paratii _______________, domiciliati in _____ Str. ________Nr. ____ Bl. ___ sc.____, Ap._____ pentru a fi obligati s ne plateasca suma de ______ lei, compusa din :

 suma de _______ lei reprezentand c/v cheltuieli de intretinere restante si neachitate pentru perioada ______ – _______ catre Asociatia de Proprietari nr. _____
 suma de ______ lei reprezentand penalitati de intarziere de 0,2% / zi intarziere calculate la debitul restant.

MOTIVELE ACTIUNII

In fapt, numitii ______ sunt membrii ai Asociatiei de Proprietari nr _____ si proprietari al apartamentului situat in ______ Str. _________ Nr. ___, Bl. _____ sc. ___, Ap.____ iar in perioada ______ – ______ au beneficiat de utilitatile aferente apartamentului in care locuiesc.

Ati citit si mai departe in lege?
Art. 46. - Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Penalizari fond reparatii asociatie de proprietari rocky rocky Buna ziua, exista lege (si daca da, care este) care stipuleaza ca se pot aplica penalizari pentru neplata fondului de reparatii? Stiu ca este obligatoriu dar, ... (vezi toată discuția)
Penalitati pt fondul de reparatii respectiv fondul de rulment..??? Anisina Anisina Sa spunem asa....s-a stabilit in cadrul asociatiei de proprietari ca mai mult de jum +1 din locatari au fost de acord cu efectuarea unor lucrari de reamenajare ... (vezi toată discuția)