avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imobil dobandit prin donatie poate fi executat?
Discuție deschisă în Executare silită

Imobil dobandit prin donatie poate fi executat?

Buna ziua,

am un credit pe care nu l-am mai achitat din decembrie 2009. acum urmeaza sa primesc prin donatie un imobil. cei de la firma de recuperare pot executa silit acest imobil, dobandit prin donatie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: theolina22 , utilizator 16:05, 13 Martie 2013
nu am mai primit nimic deoarece nu mai locuiesc la aceeasi adresa de 2 ani.conteaza daca nu exista confirmari de primire la acestea?
derbedea a scris:

Domnule executor judecatoresc, in ce baza sustineti ca termenul de prescriptie este intrerupt de somatii? Din cate stiu codul de procedura sustine ca doar inceperea procedurii de executare sau efectuarea d eplati poate intrerupe, daca stiti altfel v-as ruga sa argumentati. (Repet, am zis din cate stiu, poate stiu gresit si atunci ne vom informa cu totii corespunzator). Art. 405 cod procedura civila - prescriptia este intrerupta de inceperea sau reluarea executarii sau de plati efectuate.


art. 405 lit d. Somatia trimisa de executor este act de executare asa ca se intrerupe cursul prescriptiei.
Dupa cum s-a formulat intrebarea, am presupus ca executarea a fost inceputa, intrucat problema persoanei era legata de un imobil. La prima citire, am inteles ca este in executare si isi face probleme daca imobilul pe care intentioneaza sa-l dobandeasca va face obiectul executarii. Poate nu am fost atenta si am presupus gresit...deci este sau nu este inceputa executarea?
Litera d spune: " d)pe data îndeplinirii în cursul executării silite a unui act de executare;". Noi discutam aici de notificari/instiintari/somatii de plata trimise de catre banca/firma de recuperari creante, care nu constituie un act de executare.
da, somatia emisa in temeiul lui 405cpc, intrerupe prescriptia, dar nu orice somatii, notificari etc: somatia emisa de bej este emisa in dosar de executare, deci in urma incuviintarii; in ceea ce priveste mutarea de la adresa, nu poate fi retinuta; de asemenea, nici afirmatia:nu am primit nimic, etc. Nu mai locuiti in fapt, sau in acte? oricum bej dispune verificari la INEP

Alte discuții în legătură

Executare silita contract telefonie radoimarian radoimarian Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la un cabinet executor judecatoresc cu suma 6000 ron referitor la un contract telefonie mobila incheiat in anul 2003 ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie din 2007 mircea_av mircea_av Buna ,va rog sa m-a szcuzati ca revin la un subiect diascutat mai demult,in 2007 am avut un contract cu romtelecomul ,care mi-l-a inchis pentru neplata, si ... (vezi toată discuția)
Notificarea intrerupe cursul prescriptiei dreptului de a cere executarea silita? allexandru83 allexandru83 Buna ziua, Va rog sa-mi comunicati o opinie asupra spetei urmatoare. Un prieten a contractat un credit acum patru ani.Nu a achitat ultima rata in cuantum ... (vezi toată discuția)