avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie?

buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere acum aprox. 10 ani,fara autorizatie de constructie. ce se poate face pentru a fii trecute in legalitate? daca se poate!:(
Cel mai recent răspuns: elsa2016 , utilizator 16:18, 8 Noiembrie 2019
Întreb și dacă poate sa îmi răspundă cineva as rămâne recunoscătoare. Care ar fi demersurile legale în următoarea situație? Bunicii mei au o casa pe care au cumpărat-o în 1965 prin "chitanță de mana", în aceasta chitanță este consemnat faptul ca locuința are gard și porți din lemn, de curând au schimbat porțile de lemn cu unele din fier și un vecin i-a reclamat la primărie. Acum primăria le cere sa depună acte pentru a intra în legalitate. Însă neavând titlu de proprietate pe terenul respectiv. Ce trebuie sa facă?
Dupa adjudecare executorul judecatoresc intomeste procesul verbal de predare a bunului adjudecat, in care este evident ca se scrie conctret ce ati adjudecat, adica terenul in suprafata de ... si constructia edificata. Cu actul de proprietate cu pv de predare ca anexa, va adreseti unui topograf pentru intabularea bunului dobandit prin licitatie.
"de curând au schimbat porțile de lemn cu unele din fier" - daca curand este mai putin de 2 ani primesc amenda.
" acte pentru a intra în legalitate. Însă neavând titlu de proprietate" - refacerea imprejmuirii este lucrare de constructie ce trebuie autorizata conf. Legii 50/1991. Daca nu au acte trebuie sa si le faca - cadastru, intabulare etc. si doar dupa pot incepe demersurile pentru autorizare.
Buna ziua, am o gramada de intrebari fara raspuns, in 2003 am achizitionat un teren in oras Pantelimon Ilfov,toate bune si frumoase am construit casa, casa este pe numele mamei mele si a fostului meu sot deci sunt copropietari. Dupa divortul dintre mine si sotul meu in 2017, au aparut si problemele ,eu nemailocuind prea mult pe acolo mama mea nu mai poate locui cu fostul ginere ,problema este ca ne a dat in judecata, constantand ca desi ea are cum sa faca dovada la torti banii care ia bagat in aceasta constructie noi nu avem actele necesare cu care dumneaiei face dovada aceste case ca exista. nu exista autorizatie de constructie deci cum facem dovada ca am ridicat acea casa . De ce ni se tot spune de la primarie ca pe un teren concesionat nu putem face autorizatie de constructie. multumesc anticipat pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate casa construita in 1960 Scortzishor Scortzishor Buna ziua, as dori sa stiu cum pot intra in legalitate in privinta unei case (78mp) cu teren (200mp), casa construita prin anii 1960, am actul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie vartopeanu vartopeanu Buna seara,am si eu o mica problema: In 2006 am achizitionat un teren in judetul sibiu intr-o zona de pensiuni.Am construit pe acest teren o casa fara sa am ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)