buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere acum aprox. 10 ani,fara autorizatie de constructie. ce se poate face pentru a fii trecute in legalitate? daca se poate!:(
Multumesc pentru raspuns. Se pare ca mai nou suntem in zona protejată.Dar nu ne anunțase nimeni de aici ar fi plecat si controlul pentru autorizațiile de constructie
In cazul acesta o sa fie mai complicat. Sunt obligati sa sesizeze procuratura, va cheama la declaratii, se finalizeaza cu NUP. Acesta este si motivul pentru care exista acum o initiativa legislativa sa scoata aceste interventii din regimul infractiunilor, sa ramana doar amenda contraventionala.
Am inteles. S.a făcut dosar a dat declaratii si procurori a clasat cauza, si in urma la această hotărâre ne.a amendat. Si acum chiar trebuie scos certificat de urbanism si autorizație de constructie?deci cartea funciară intabulata nu ajuta la nimica? Multumesc
Din ce inteleg amenda si cauza este pentru lucrarile care le executati acum, in speta finisajele. Nu cred ca este pentru cladire in sine. PV de amenda trebuie sa precizeze ce lurari s-au executat fara AC. In functie de ce scrie in el il contestati (daca face referire la lucrarile vechi intabulate) sau o platiti si luati CU si AC pentru lucrarile actuale. Macar sunt finalizate sau v-au prins inca in santier?
Buna ziua. Am mostenit un apartament in jud. Arad modificat in spatiu comercial care am aflat ulterior ca scarile de acces nu au autorizatie de constructie. Acestea au fost construite acum 10 ani sau mai mult daca imi aduc aminte. Cum as putea intra in legalitate? Am citit mai multe situatii similare, dar se contrazic.. unii zic ca s-a prescris, altii zic ca e vorba de o amenda. Eu vreau sa vand proprietatea. Multumesc.