avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie?

buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere acum aprox. 10 ani,fara autorizatie de constructie. ce se poate face pentru a fii trecute in legalitate? daca se poate!:(
Cel mai recent răspuns: elsa2016 , utilizator 16:18, 8 Noiembrie 2019
Multumesc pentru raspuns. Se pare ca mai nou suntem in zona protejată.Dar nu ne anunțase nimeni de aici ar fi plecat si controlul pentru autorizațiile de constructie
In cazul acesta o sa fie mai complicat. Sunt obligati sa sesizeze procuratura, va cheama la declaratii, se finalizeaza cu NUP. Acesta este si motivul pentru care exista acum o initiativa legislativa sa scoata aceste interventii din regimul infractiunilor, sa ramana doar amenda contraventionala.
Am inteles. S.a făcut dosar a dat declaratii si procurori a clasat cauza, si in urma la această hotărâre ne.a amendat. Si acum chiar trebuie scos certificat de urbanism si autorizație de constructie?deci cartea funciară intabulata nu ajuta la nimica? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Marian.dinca, utilizator
Din ce inteleg amenda si cauza este pentru lucrarile care le executati acum, in speta finisajele. Nu cred ca este pentru cladire in sine. PV de amenda trebuie sa precizeze ce lurari s-au executat fara AC. In functie de ce scrie in el il contestati (daca face referire la lucrarile vechi intabulate) sau o platiti si luati CU si AC pentru lucrarile actuale. Macar sunt finalizate sau v-au prins inca in santier?
Buna ziua. Am mostenit un apartament in jud. Arad modificat in spatiu comercial care am aflat ulterior ca scarile de acces nu au autorizatie de constructie. Acestea au fost construite acum 10 ani sau mai mult daca imi aduc aminte. Cum as putea intra in legalitate? Am citit mai multe situatii similare, dar se contrazic.. unii zic ca s-a prescris, altii zic ca e vorba de o amenda. Eu vreau sa vand proprietatea. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate casa construita in 1960 Scortzishor Scortzishor Buna ziua, as dori sa stiu cum pot intra in legalitate in privinta unei case (78mp) cu teren (200mp), casa construita prin anii 1960, am actul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie vartopeanu vartopeanu Buna seara,am si eu o mica problema: In 2006 am achizitionat un teren in judetul sibiu intr-o zona de pensiuni.Am construit pe acest teren o casa fara sa am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care ... gabriela1819 gabriela1819 Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care mai erau și două filigorii construite, betonate și acoperite. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)