avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie?

buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere acum aprox. 10 ani,fara autorizatie de constructie. ce se poate face pentru a fii trecute in legalitate? daca se poate!:(
Cel mai recent răspuns: elsa2016 , utilizator 16:18, 8 Noiembrie 2019
Nu se poate intra in legalitate daca constructia nu respecta regulamentul de urbanism existent si ar trebui facut pud sau puz. Trebuie verificat exact ce nu respecta constructia de a fost necesar puz-ul.
Se poate intra in legalitate prin instanta. Procedura se numeste Accesiune Imobliara. Intr-un an aveti casa intabulata si nu trebuie nici un aviz sau certificat de urbanism. Eu am parcurs etapele de intrare in legalitate prin instanta si m-a costat 1500 lei avocatul , 3500 taxa judiciara si 2300 lei expertiza tehnica facuta de expert independent numit de instanta. Dupa ce am castigat in prima instanta a trebuit sa astept 30 zile ca sa ramana definitiva hotararea judecatoreasca, asta daca nu face recurs primaria pe care avea calitate de parâtă. Nu am cerut cheltuieli de judecata tocmai ca sa nu oblig primaria sa faca recurs. Dupa ce aveti hotararea judecatoreasca aveti nevoie de o lucrare topografica care sa identifice cladirea. Cu acesta si cu hotararea va prezentati la cadastru si vi se inscrie deeptul de proprietate in Cartea Funciara.
Salut Mihai, poti te rog sa ma ajuti cu contactul avocatului? sau macar sa mi spui cum pot lua legatura cu el, si eu sunt intr o situatie asemantoare si am nevoie de cineva care sa ma ajute sa mi intabulez casa. Multumesc mult
Trebuie PUZ pentruca in PUG nu este specificat zona de case - este o zona de cercetare stiintifica. In zona se fac case doar cu puz.
Trebuie PUZ pentruca in PUG nu este specificat zona de case - este o zona de cercetare stiintifica. In zona se fac case doar cu puz. Dar in noul PUG care de 10 ani nu se mai aproba odata este prevazut zona de case iar prin acest PUG pot sa intru in legalitate. Constructia respecta regulamentul de urbanism.

Alte discuții în legătură

Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)
Intrare constructie in legalitate Neamtu_Adrian Neamtu_Adrian Buna ziua. Am un teren trecut in CF pasune la care am facut dosarul pt.PUZ dar nu s-a aprobat dosarul deoarece nu am avut 10.000 MP. Intre timp a expirat toate ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie vartopeanu vartopeanu Buna seara,am si eu o mica problema: In 2006 am achizitionat un teren in judetul sibiu intr-o zona de pensiuni.Am construit pe acest teren o casa fara sa am ... (vezi toată discuția)