avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... despagubiri in caz de deces in accident de masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

despagubiri in caz de deces in accident de masina

buna.am si eu niste nelamuriri(foarte multe),viitorul meu sot a fost ucis intr0un accident de masina in decembrie 2008,la rupea gara.avem un copil impreuna de q an si 9 luni acum,copilul purtandu-i numele.Noi am fost impreuna aproape 13 ani.Ce trebuie eu acuma sa fac?am citit ceva despre despagubiri de pana la 1.000.000 euro.Eu am vreun drept sa cer despagubiri in numele meu?Mama lui are vreun drept sa ceara despagubiri?Sau numai copilul?Va rog ajutati-ma.Sunt total pe dinafara cu toate chestiile astea.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 12:09, 15 August 2009
In prima faza, cea a cercetarilor de la Politie si Parchet nu e necesar sa precizati cuantumul sumelor pe care le pretindeti ca daune ( materiale si morale), ci doar sa declarati ca va constituiti parte civila atat pentru dvs. cat si pentru copil.
In acelasi timp, vedeti unde are invinuitul asigurarea RCA la vehiculul pe care l-a condus in timpul accidentului mortal si verificati pe site daca era valabila sau nu acea polita.
La momentul potrivit, veti solicita introducerea in cauza a acelei societati de asigurare, intrucat instanta va trebui sa pronunte o hotarare in care sa se precizeze clar ca firma, X va achita, in calitate de Asigurator, sumele urmatoare: daune materiale, morale si cheltuieli.
In acelasi timp, asigurati-va ca nu se schimba raspunderea persoanei in producerea accidentului.
Toata procedura e de cativa ani, intr-adevar.
Stimata doamna,
In legatura cu solicitarea dumneavoastra va aduc la cunostinta faptul ca dumneavoastra si copilul sunteti singurele persoane indreptatite la despagubiri.
In acelasi timp va aduc la cunostinta ca exista sii Fondul Pentru Victimele Strazilor care va poate garanta o despagubire mare in caz de deces a unei persoane in accident de circulatie, iar suma din cate stiu eu poate ajunge si la 800.000 de euro.

Va urez mult succes!!!
Puteti sa motivati de ce apreciati ca fiul si concubina sunt singurle persoane care se pot constitui parte civila ?
"Pentru vatamari corporale si decese, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial produse in unul si acelasi accident, indiferent de numarul persoanelor prejudiciate, limita maxima de despagubire a fost stabilita pentru anul 2008 la un nivel de 750.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului. Pentru 2009, insa, limita maxima de despagubire pentru aceste riscuri a fost stabilita la un nivel de 1.500.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului."-Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA)
Vorbim de fiul si mama sa si nu de "concubina" si mai vorbim de aspectele legate de mostenire! Mai multe aspecte le puteti gasi in "Mostenirea legala"'-Francisc Deak

Alte discuții în legătură

Despagubiri asigurari niky81 niky81 hotararea curti de apel suna cam asa \"Admite recursurile declarate de inculpat , firma de asigurari, partile civile, obliga inculpatul la plata ... (vezi toată discuția)
Decedat in urma unui accident rutier sfinx11 sfinx11 in urma unui accident rutier a decedat nepotul meu de 22 de ani. era ca pasager. datimi Va rog un sfat : care sint pasii mei pentru a avea o despagubire de la ... (vezi toată discuția)
Accident mortal alin marius popescu alin marius popescu TATAL SI MAMA MEA AU FOST IMPLICATI INTR UN ACCCIDENT AUTO PE DATA DE 17 01 2009.TATAL A DECEDAT LA O SAPTAMANA AFLANDU SE IN COMA LA BUCURESTI.MAMA A ... (vezi toată discuția)