salariatului i-a incetat ctr de munca in 2009, fara a i se plati lichidarea si beneficiaza de somaj.
in 2010, angajatorul intra in insolventa, dar abia in 2013 i se ridica dreptul de adm administratorului, cu dispunerea trecerii la faliment etc.salariatul este inscris la masa credala.
se mai poate face notificare catre lichidator pentru ca acesta sa depuna dosarul aferent la Ajofm, in vederea recuperarii macar a ultimelor 3 salarii restante?(avand in vedere ca firma nu mai are ce valorifica pt plata creditorilor)
nu mi-a mai raspuns nimeni....din pacate, cei de la ajofm procedeaza in felul urm-in fct de actele primite de la angajator prin lichidator, acorda banii salariatilor care aveau ctr de munca inainte/dupa cu max 3 luni raportat la mom insolventei!!!!!!!!!!nu mi se pare corect....a trecut cineva prin asa ceva?evident ca as contesta dispozitia prin care mi s-ar respinge cereea!
avem dreptul, dar pe ce temei?decizia lor-de respingere a cererii, evident, este motivata d efaptul ca nu s-a respectat una din cele 2 conditii din lege (ceea ce e fals), dar apoi invoca dispoz din normele metodologice care spun ca se pot recupera doar 3 salarii anterioare sau ulterioare datei de deschid a insolv
In baza Legii contenciosului adminitrativ ...
art.1 din Legea nr.554/2004:
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât şi public.
....
art.7 din Legea nr.554/2004
(1) Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie să solicite autorităţii publice emitente sau autorităţii ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.
....
Art. 11 din Legea nr.554/2004 - Termenul de introducere a acţiunii
(1) Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoaşterea dreptului pretins şi repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
a) data comunicării răspunsului la plângerea prealabilă;
b) data comunicării refuzului nejustificat de soluţionare a cererii;
c) data expirării termenului de soluţionare a plângerii prealabile, respectiv data expirării termenului legal de soluţionare a cererii;
d) data expirării termenului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h), calculat de la comunicarea actului administrativ emis în soluţionarea favorabilă a cererii sau, după caz, a plângerii prealabile;
e) data încheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, în cazul contractelor administrative.
(2) Pentru motive temeinice, în cazul actului administrativ individual, cererea poate fi introdusă şi peste termenul prevăzut la alin. (1), dar nu mai târziu de un an de la data comunicării actului, data luării la cunoştinţă, data introducerii cererii sau data încheierii procesului-verbal de conciliere, după caz.
.....
multumesc, freelis.cred ca nu m-am exprimat bine..ma refeream la motivul in sine pt care decizia ajofm nu ar fi legala, de genul ca nu au interpretat bine legea....ideea e sa resping motivarea lor ca daca in mom deschid insolv nu eram angajat, nu pot beneficia de bani din fondul de garantare...ceva idei care sa se regaseasca in lege?