avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lege 200/2006
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lege 200/2006

salariatului i-a incetat ctr de munca in 2009, fara a i se plati lichidarea si beneficiaza de somaj.
in 2010, angajatorul intra in insolventa, dar abia in 2013 i se ridica dreptul de adm administratorului, cu dispunerea trecerii la faliment etc.salariatul este inscris la masa credala.
se mai poate face notificare catre lichidator pentru ca acesta sa depuna dosarul aferent la Ajofm, in vederea recuperarii macar a ultimelor 3 salarii restante?(avand in vedere ca firma nu mai are ce valorifica pt plata creditorilor)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 15 Mai 2013
Neaplicarea corecta a legii este unul din motivele de fapt ale contestatiei dvs ... invocati prevederile legale , si anume:
Art. 2 din Legea nr. 200/2006, care prevede: Din Fondul de garantare se asigură plata creantelor salariale ce rezultă din contractele individuale de muncă şi din contractele colective de muncă încheiate de salariati cu angajatorii împotriva cărora au fost pronuntate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolventei şi fată de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau partiale a dreptului de administrare, denumiti în continuare angajatori în stare de insolventă.

Exista doua conditii preliminare pentru accesarea Fondului de garantare a creditelor salariale:
- Angajatorul sa fi intrat in procedura de insolventa in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive;
- Sa fi fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face fostii angajati ai unei firme intrate in insolventa daca mai au salarii de recuperat ? Silviaf Silviaf Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. Suntem mai multi fosti angajati ai unei companii care a am demisionat inainte de a intra firma in insolventa(in ... (vezi toată discuția)
Salarii restante achitate din fondul de garantare redguy973 redguy973 Buna seara, Lucrez la firma ROMSTRADE ,firma aflata in insolventa,iar de salariile restante pe lunile septembrie,octombrie si noiembrie intreband la AJOFM ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie si salariu restant - societate in insolventa maria-manuela maria-manuela Am lucrat timp de 4 ani si jumatate la o firma, pe post de reprezentant comercial. In 2012,cu o saptamana inainte de a fi declarata insolventa ni s-a cerut sa ... (vezi toată discuția)