avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetãþenie românã pentru fiul meu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetãþenie românã pentru fiul meu

Salut.

Numele meu e Valentin. Sunt cetăţean român, partenera mea este din Filipine dar are Indefinite Leave to Remain în Marea Britanie unde amândoi suntem stabiliţi. Nu suntem căsătoriţi, însă avem un băieţel de două luni şi jumătate care a fost născut în Marea Britanie şi a primit cetăţenie britanică.
Ce drepturi aş avea eu ca tată să cer pentru copilul meu cetăţenie română fără a avea acordul mamei?
Care sunt implicaţiile de ordin legal dacă fiul meu ar avea cetăţenie româno-britanică?

Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:30, 27 Martie 2013
@Ares, îţi mulţumesc foarte mult pentru răspunsul extrem de concis şi explicit pe care mi l-ai dat. Eu şi partenera locuim la aceeaşi adresă, deci am toate actele la dispoziţie, însă, din motive care mie îmi scapă, ea refuză cu îndârjire să accepte cetăţenia dublă pentru fiul nostru, deşi i-am explicat de nenumărate ori beneficiile acestei acţiuni. Ãsta e motivul pentru care am întrebat dacă pot aplica pentru dublă-cetăţenie fără acordul ei, din moment ce ea refuză asta, şi ce-ar putea face ea după ce va afla că fiul meu are cetăţenie dublă.
Eu nu am paşaport, ci ID, dar nu cred că asta poate fi o problemă.

Mult respect.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
Valentin6, utilizator
Nu va putea face nimic in afara de a da din picioare sau din gura ori din amandoua deodata :)
Faceti o copie dupa pasaportul ei si mergeti la ambasada / consulat cu restul documentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere minor nascut in italia laura2707 laura2707 Buna seara! Fetita mea este nascuta in Italia si are cetatenie italiana si am intales ca trebui sa-i fac certificat de nastere si in Romania, stie cineva ce ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificate de nastere in romania ale copiilor numai de catre un parinte MissTina1 MissTina1 [i][/i]Buna ziua.Am nevoie de ajutorul d-voastra pentru fiul meu. El e cetatean roman cu domiciliul in Israel.Are 2 copii nascuti in Israel,el nefiind ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)