avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizul de 15 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizul de 15 zile

Buna ziua,

Mi-am dat si eu demisia de la un angajator cu data de 19 feb.2009 in care am mentionat ca nu pot efectua cele 15 zile preaviz si angajatorul tot ma obliga sa vin
Intrebarea mea este cele 15 zile sunt calendaristice in urma demisiei mele?
Ce trebuie sa fac pt a nu mai efectua acele 15 zile de preaviz si daca pot sa-mi oblig intr-un fel angajatorul de a-mi inchide mai repede contractul el nevoid sa mi-l inchida si nici sa-mi dea copie dupa CM si contractul individual de munca la cererea mea scrisa
Iam cerut o ''decizie de incetare'' cu data respectiva a incetarii pt. a-mi folosi la o noua angajare si refuza sa mi-o dea afectandu-mi noul loc de munca..ce trebuie facut sa obtin acea decizie daca eu mi-am dat demisia
Daca eu nu ma prezint in cele 15 zile preaviz la firma ce consecinte poate avea?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:33, 24 Octombrie 2009
Din pacate da, legile pot fi uneori interpretate gresit, dar indiferent ca sunt sau nu corecte trebuie sa le respectam.
Daca ati depus cerere de demisie la firma ati primit numar de inregistrare?
Nu..nu am primit nici un nr de inregistrare..pt ca nu vor sa-mi dea..cum nu vor sa-mi dea nici copii si nici contractul sa- inchida..
Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.
Demisia reprezintă un act formal, legea stipulând necesitatea redactării ei în formă scrisă, ceea ce înseamnă că o demisie tacită este inadmisibilă.
Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.

buna ziua,as avea si eu o intrebare.
Mi`am depus cererea de demisie acuma 4 zile.M`ar interesa ce se intampla daca nu o sa respect preavizul,si cat m`ar afecta asta .
Am probleme cu un supervizor care nu isi vede de treaba ,si nu cred ca mai vreau sa continui:(
inca ceva ...preavizul e de 15 zile calendaristice,eu lucrez 12 cu 24,12 cu 48..preavizul tine pana in data de 3 noiembrie.
Daca sa zicem ca as lipsi 2 zile..nu s`ar prelungi exact in zilele libere..4 si 5 noiembrie..care oricum nu le lucrez..?
sau nu merge asa treaba ?:)
Multumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu daca am trimis prin posta convocarea pentru cercetarea disciplinara dar angajatul in cauza tot vine la lucru.....nu se suspenda contractul pe perioada ... (vezi toată discuția)
Demisie pirvuralucam pirvuralucam Buna ziua, sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi dintr-un hipermarket croco_madness croco_madness Va salut cu respect! Lucrez in cadrul unui hipermarket de bricolaj din Romania , de 1 an de zile , dupa numeroase firme fantoma si incercari esuate am reusit ... (vezi toată discuția)