avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort sau abandon familial ,domiciliul in strainatate.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort sau abandon familial ,domiciliul in strainatate.

Nu cunosc legile romanesti de aceea am sa va intreb cateva lucruri.
Sotul meu a abandonat familia in luna ianuarie,lasadu-ma cu 2 copii minori si o ipoteca care este pe numele amandurora.Eu am domiciulul in Spania si el in Germania,fiind casatoriti in Romania la starea civila.
Nu pot renegocia cu banca rata lunara la ipoteca ptr ca el nu este prezent,nu le pot face copiilor buletine romanesti(fiind nascuti in alta tara decat Romania,Spania sau Germania)pentru ca nu am actele lui originale si nici nu colaboreaza cu mine in solicitarea actelor copiilor.Momentan lucreaza in Germania ca lucrator independent iar din luna ianuarie lucreaza la negru si nu pot demonstra ca are venituri pentru a se ocupa de partea lui a ratei lunare la casa si nici pentru intretinerea copiilor.De cateva zile este plecat in Romania,probabil fiind speriat de faptul ca justita il gaseste cumva ,oriunde ar fi.Sotul meu are dubla cetatenie si se foloseste de cele doua pasapoarte pentru a nu putea fi gasit cu cetatenia x in Germania,sau cu cetatenia z in Romania,.Este o situatie destul de delicata ptr ca am inteles ca divortul sau abandonul familiar se solicita in tara de rezidenta,dar el fiind plecat in strainatate, procesul fiind unul contencios, dureaza poate si ani de zile ptr ca toate actele se solicita prin ministerele de externe ale tarilor in care locuim amandoi.
As vrea sa stiu cat de "rapida" este justitia romana si daca eu personal ma pot prezenta la tribunal si solicita un abandon familiar si in Romania(in tara in care locuiesc este penal daca lucrurile nu se clarifica in 3 luni de zile) sau Germania.Intentia mea este de -al gasi si de a se responsabiliza de pensia alimentara a copiilor si partea de ipoteca ce i se cuvine.
In cazul in care nu se intoarce in Germania ,si ramane in Romania,as vrea sa stiu daca eu trebuie sa caut dovezi ca are o anumita renta lunara sau justitia ii cauta veniturile ,probabil colaborand cu Fiscul?
Multumesc frumos!


offtopic.Cunosc domiciulul cu care este inregistrat pe buletinul de identitate romanesc,dar din pacate el nu locuieste acolo,asa vrea sa stiu daca ,fiind inregistrat la Fisc ,il pot gasi dupa adresa fiscala ,sau daca se ingajeaza undeva justitia colaboreaza sau tot eu trebuie sa gasesc firma la care lucreaza?
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Gabriela19722, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela19722 , utilizator 01:55, 20 Martie 2013
Am facut o declaratie la judecator si ma vor chema zilele acestea sa stabileasca abandonul familiar.
In Spania ajutoarele sociale sunt foarte limitate,o tara fara fonduri si cu foarte putine legi de protectie privind drepturile copilului si ale familei.Tot ce pot face ei este sa lupte ptr drepturile copiilor daca eu nu am posibilitati,adica abandonul familiar in care sunt sprijinita de Consilierul Provinciei de Valensia.Sunt foarte limitata in situatia actuala si unicul lucru care imi ramane este sa il caut in Romania sau Germania.Daca isi gaseste ceva de munca in Romania,avand o oferta de munca ca ghid turistic pe care nu stiu daca o accepta sau nu,imi inchipui ca il pot gasi pentru a plati macar pensia alimentara a copiilor
.
Va multumesc mult pentru sfaturi.
Veti avea foarte mari probleme.
Va trebui sa il gasiti.
Daca stiti ca ar lucra legal puteti incerca cu detectiv particular.
Altfel...slabe sanse...
Din cate stiu legea ipotecara din spania va fi schimbata in parlament, iar pana atunci evacuarile sunt blocate. vorbiti cu un avocat spaniol si vedeti ce puteti face. consultatiile cu avocatii sunt gratuite. Va fi greu sa il faceti pe fostul sot sa plateasva partea lui daca el nu vrrea. datoriile dintr-o tara nu te urmaresc in alta tara. tu poti spera ca banca nu iti va pune tie in carca toata datoria, iar daca o face mai bine pleci din spania ca sa o iei de la capat in alta tara unde nu trebuie sa acoperi datoriile fostului sot si sa le poti asigura un viitor mai bun copiilor tai. Platind datoriile amandorura nu o sa iti ramana bani nici pentru a manca. oricum spania nu prea mai ofera multe nici propriilor cetateni,daramite strainilor. in alta tara barem nu trebuie sa platesti 700€ in fiecare luna si ai putea sa o iei de la zero. sunt vremuri grele si trebuie sa ne adaptam cum putem. mult succes
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
meme1234, utilizator
Meme,sunt deja doua legi,amandoua Real decret,adica ptr situati specifice,unde bancile nu sunt obligate sa adere la legile respective,ci doar este o optiune voluntara din partea bancilor.Legea se asteapta in martie,dar deja luna aproape a trecut,am vorbit cu diferiti avocati,pentru a afla mai multe opinii.
Mai devreme sau mai tarziu voi avea aceea soarta,ma vor executa silit.
Prefer sa stiu acum raspunsul,decat sa astept inca 5 ani ,ptr ca acum inca mai am putere sa fac ceva cu viata mea,dar mai tarziu chiar voi ramane pe drumuri.
Teoretic evacuarile sunt blocate,dar asta nu inseamna ca oamenii nu sunt pe strada,se fac foarte multe presiuni de la diferite organizatii si foarte multe persoane continua sa fie aruncate pe strada,zilnic sunt in strada sute de astfel de cazuri.Particip la diferite mese rotunde a unor platforme de anti-evacuari,am opiniile mai multor avocati,sfarsitul,ca e mai devreme sau mai tarziu,este acelasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare sentinta romaneasca in spania, sechestru pe imobil in romania cuziamusia cuziamusia Impreuna cu fiul traiesc in Romania dar am deschis in Spania o actiune de executare a unei sentintei romanesti care il obliga pe fostul sot la plata unei ... (vezi toată discuția)
Sechestrare casa pentru despagubiri florentini florentini Buna ziua. A m si eu o intrebare daca nu deranjez. trebuie sa dau despagubire unei persoane cu cetatenie germana 25000euro pe caz civil. Este posibil sa imi ia ... (vezi toată discuția)
Lpoteca no_nameyo no_nameyo Poate fi confiscat de banca un bun ipotecat care mi a fost atribuit prin hotarare judecatoareasca i urma unui proces de partaj . Creditul fiind pe numele ... (vezi toată discuția)