As dori un sfat, va rog, in legatura cu urmatoarea problema :
O cunostinta de-a mea (el nu este roman , are rezidenta permanenta aici in Romania si nu suntem rude insa avem aceleasi domiciliu , aceeasi adresa pe buletin ) doreste sa-mi lase casa lui, urmand sa facem un contract de v-c cu uzufruct viager.
Problema este urmatoare, sunt permise urmatoarele clauze in contract , sau atasate ca si conventii la respectivul contract ??
Precizez ca doreste sa lase casa doar in urmatoarele conditii:
1. Sa nu am dreptul sa-l vand cuiva decat dupa deces.(decat cu acordul dumnealui).
2. Sa nu-l pot inchiria.
3. In cazul decesului meu, proprietatea sa-i revina lui (automat si integral), fara vreun drept din partea familiei mele (mama, sora).
4. Sa nu-i afecteze in vreun fel in cazul in care eu in viitor voi avea vreun debit catre banca .
5. Doreste ca asupra acestui apartament sa nu aiba vreun drept familia mea sau a lui (are o fiica in strainatate )
Care dintre clauzele mai sus amintite pot fi sau nu trecute ??
Si, care ar fi o alta varianta , in care putem folosi aceste clauze , dar , repet sa nu poate sa-mi atace nimeni acest contract ??
Uzulfruct viager
nenea toto
Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)