avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager sau intretinere

Buna seara ,

As dori un sfat, va rog, in legatura cu urmatoarea problema :

O cunostinta de-a mea (el nu este roman , are rezidenta permanenta aici in Romania si nu suntem rude insa avem aceleasi domiciliu , aceeasi adresa pe buletin ) doreste sa-mi lase casa lui, urmand sa facem un contract de v-c cu uzufruct viager.
Problema este urmatoare, sunt permise urmatoarele clauze in contract , sau atasate ca si conventii la respectivul contract ??
Precizez ca doreste sa lase casa doar in urmatoarele conditii:

1. Sa nu am dreptul sa-l vand cuiva decat dupa deces.(decat cu acordul dumnealui).
2. Sa nu-l pot inchiria.
3. In cazul decesului meu, proprietatea sa-i revina lui (automat si integral), fara vreun drept din partea familiei mele (mama, sora).
4. Sa nu-i afecteze in vreun fel in cazul in care eu in viitor voi avea vreun debit catre banca .
5. Doreste ca asupra acestui apartament sa nu aiba vreun drept familia mea sau a lui (are o fiica in strainatate )

Care dintre clauzele mai sus amintite pot fi sau nu trecute ??
Si, care ar fi o alta varianta , in care putem folosi aceste clauze , dar , repet sa nu poate sa-mi atace nimeni acest contract ??

Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs !

Cu stima/ Raluca

Cel mai recent răspuns: RalucaDimian , utilizator 22:35, 15 Martie 2013
Multumesc mult pentru sfaturi !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzulfruct viager nenea toto nenea toto Nepotul nu vrea sa-i las mostenire o parte din imobilul in care locuieste, pe care eu l-am dobandit cu fratele meu, prin mostenire de la mama noastra ,el vrea ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct pasniciuc andrei pasniciuc andrei MI POATE SPUNE CINEVA CE INSEAMNA CA ISI REZERVA DREPT DE UZUFRUCT,AM GASIT INTR-UN CONTRACT SI NU INTELEG.mULTUMESC (vezi toată discuția)